Χρηματιστήριο Αθηνών: Επιφυλακτικότητα εν αναμονή της ετυμηγορίας της Moody’s

Χρηματιστήριο Αθηνών: Επιφυλακτικότητα εν αναμονή της ετυμηγορίας της Moody’s

Με μικρές απώλειες άνοιξε η χρηματιστηριακή αγορά

xrimatistirio
Διάθεση να επαναφέρουν το Χρηματιστήριο Αθηνών στον «δρόμο» των ρεκόρ δείχνουν και σήμερα (15/3) οι traders, μετά το εντυπωσιακό ράλι της Πέμπτης, το οποίο τροφοδοτήθηκε από το «δίδυμο» ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ – ΤΕΡΝΑ Ενεργειακή. Στα «ραντάρ» των επενδυτών βρίσκεται η αποψινή ετυμηγορία της αμερικανικής Moody’s, του μοναδικού οίκου αξιολόγησης που δεν έχει δώσει στην Ελλάδα την επενδυτική βαθμίδα.

Μετά από ένα δυναμικό ξεκίνημα, ο Γενικός Δείκτης παρουσιάζει τάσεις σταθεροποίησης με στόχο την αφομοίωση των χθεσινών κεκτημένων. Ειδικότερα, ο ΓΔ υποχωρεί οριακά κατά 0,07% στις 1.416,66 μονάδες, κοντά στο χαμηλό ημέρας των 1.416,29 μονάδων. Στο υψηλό ημέρας ο δείκτης βρέθηκε έως τις 1.422,91 μονάδες.

Η προσοχή των επενδυτών παραμένει στραμμένη στις μετοχές του ομίλου ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ -οι οποίες «απογειώθηκαν» την Πέμπτη-, καθώς εντείνεται η φημολογία σχετικά με την ολοκλήρωση του deal πώλησης της ΤΕΡΝΑ Ενεργειακή. Σύμφωνα με πληροφορίες του dark room, οι συζητήσεις με την Masdar, εταιρείας ανανεώσιμων πηγών ενέργειας με έδρα τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, προχωρούν ομαλά και ικανοποιητικά.

Στα πρώτα λεπτά της σημερινής συνεδρίασης, γίνεται αντιληπτή η διάθεση των αγοραστών να συνεχίσουν την στήριξή τους στην ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ, η οποία καταγράφει νέο «άλμα» τουλάχιστον +2,5%, προσεγγίζοντας τα 17 ευρώ για πρώτη φορά μετά από 24 χρόνια. Από την άλλη πλευρά, η ΤΕΡΝΑ Ενεργειακή διορθώνει ελεγχόμενα κατά -1% και παραμένει πάνω από τα 18 ευρώ.

Διαβάστε περισσότερα στο newmoney.gr

Ειδήσεις σήμερα:

Απίστευτο περιστατικό στο Indian Wells - Σμήνος μελισσών διάκοψε τον αγώνα του Αλκαράθ με τον Ζβέρεφ - Βίντεο

Ντόρα Μπακογιάννη για τη μάχη με τον καρκίνο: Φοβήθηκα πάρα πολύ πως θα αντιδράσουν τα παιδιά μου


Aπίθανες ανατροπές σε όλη την Ευρώπη με πρωταγωνιστές Ολυμπιακό και ΠΑΟΚ - Δείτε γκολ από Europa League και Conference
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης