Eurostat: Στο 3,2% ο πληθωρισμός στην Ελλάδα τον Ιανουάριο – Με 2,8% έτρεξε στην Ευρωζώνη

Eurostat: Στο 3,2% ο πληθωρισμός στην Ελλάδα τον Ιανουάριο – Με 2,8% έτρεξε στην Ευρωζώνη

Στην Ευρωπαϊκή Ένωση συνολικά ο ετήσιος πληθωρισμός ήταν 3,1% τον Ιανουάριο του 202, σύμφωνα με την Eurostat

plithorismos
Στη ζώνη του ευρώ ο ετήσιος πληθωρισμός διαμορφώθηκε σε 2,8% τον Ιανουάριο του 2024, από 2,9% τον Δεκέμβριο και 8,6% ένα χρόνο νωρίτερα, ενώ στην Ελλάδα διαμορφώθηκε σε 3,2% τον Ιανουάριο του 2024 από 3,7% τον Δεκέμβριο του 2023 και 7,3% τον Ιανουάριο του 2023, σύμφωνα με στοιχεία που έδωσε στη δημοσιότητα η Eurostat.

Σε δομικό επίπεδο, χωρίς δηλαδή ενέργεια, τρόφιμα, αλκοόλ και καπνό, ο ετήσιος πληθωρισμός διαμορφώθηκε στο 3,3% τον Ιανουάριο του 2024 από 3,4% τον Δεκέμβριο και 5,3% τον Ιανουάριο του 2023.

Σε επίπεδο Ευρωπαϊκής Ένωσης, συνολικά ο ετήσιος πληθωρισμός ήταν 3,1% τον Ιανουάριο του 2024, από 3,4% τον Δεκέμβριο και 10% ένα χρόνο νωρίτερα, όπως έδειξαν τα στοιχεία της στατιστικής υπηρεσίας.
pinakas1

Τα χαμηλότερα ετήσια ποσοστά καταγράφηκαν σε Δανία, Ιταλία (και οι δύο 0,9%), Λετονία, Λιθουανία και Φινλανδία (1,1%), ενώ τα υψηλότερα ετήσια ποσοστά καταγράφηκαν σε Ρουμανία (7,3%), Εσθονία (5,0%) και Κροατία (4,8%).

Σε σύγκριση με τον Δεκέμβριο, ο ετήσιος πληθωρισμός μειώθηκε σε δεκαπέντε κράτη μέλη, παρέμεινε σταθερός σε ένα και αυξήθηκε σε έντεκα.

Τον Ιανουάριο, η υψηλότερη συμβολή στον ετήσιο ρυθμό πληθωρισμού της ζώνης του ευρώ προήλθε από τις υπηρεσίες (+1,73 ποσοστιαίες μονάδες) και ακολούθησαν τρόφιμα, αλκοόλ και καπνός (+1,13), τα μη ενεργειακά βιομηχανικά αγαθά (+0,53) και η ενέργεια (-0,62).
pinakas2
Κλείσιμο

Ειδήσεις σήμερα:

«Δεν θα το πάρει τζαμπέ, θα το πληρώσει»: Οι διάλογοι που έκαψαν τους υπαλλήλους με τα γρηγορόσημα στο Κιλκίς


Η οικογένεια είναι ιδιωτική, λέει για τα εξαφανισμένα παιδιά ο 46χρονος παλαιοχριστιανός - Δεν κατηγορούμαι για αιμομιξία


Με κυψέλες έξω από τη Βουλή, φορτηγά και καπνιστήρια οι μελισσοκόμοι στο Σύνταγμα - Δείτε βίντεο και φωτογραφίες
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης