«Βαρίδι» η Ελλάδα για τις αγορές

«Βαρίδι» η Ελλάδα για τις αγορές

Ούτε η Wall κατάφερε να κλείσει σε θετικό έδαφος παρά τις ελπίδες για συμφωνία μεταξύ ελληνικής κυβέρνησης και Τρόικας – Οι επενδυτές ανησυχούν για πιθανή ελληνική χρεοκοπία αλλά και για πρόωρες κάλπες στη Γερμανία...

«Βαρίδι» η Ελλάδα για τις αγορές
Ούτε οι ελπίδες που αίφνης θέριεψαν στη Wall Street αναφορικά με την επίτευξη μιας κάποιας συμφωνίας – έστω αύριο – μεταξύ της ελληνικής κυβέρνησης και της Τρόικας, ούτε καν το νέο σχέδιο του προέδρου Ομπάμα για συρρίκνωση του ελλείμματος των ΗΠΑ, στάθηκαν ικανές συνθήκες για την αντιστροφή του αρνητικού κλίματος που κατακυρίευσε εκ νέου τις διεθνείς αγορές.

Η τελευταία – χρονικά – προσπάθεια αντίδρασης προήλθε από τον  Nasdaq που ψαλίδισε σχεδόν το σύνολο των απωλειών που κατέγραφε από το ξεκίνημα της συνεδρίασης, αλλά τελικά δεν κατάφερε να κλείσει σε θετικό έδαφος.

Η ουσία είναι πως η ψυχολογία των επενδυτών παραμένει ευάλωτη, η Ελλάδα και η κρίση χρέους που απειλεί με χρεοκοπία την χώρα μας και – κατά πολλούς – την ίδια την Ευρωζώνη ως νομισματική ένωση εξακολουθεί να τρομοκρατεί τις αγορές και το σύνολο των εμπλεκομένων δεν έχει πεισθεί πως έχει παρέλθει ο κίνδυνος αποσταθεροποίησης της παγκόσμιας οικονομίας!!!

Στο πλαίσιο αυτό η ημέρα τελείωσε με τον Dow  Jones να υποχωρεί κατά 0,94% στις 11.401 μονάδες, το Nasdaq στο -0,36% και στις 2.612 μονάδες και τον S&P στο -0,98% και στις 1.204 μονάδες.

Είναι δε χαρακτηριστικό πως τις μεγαλύτερες απώλειες στη Wall Street κατέγραψαν οι μετοχές της Citigroup και της Bank of America, τραπεζών δηλαδή που έχουν επενδύσει σε ευρωπαϊκά ομόλογα.
Κλείσιμο

Νωρίτερα και στην Ευρώπη η ημέρα έκλεινε με τραπεζοκεντρική … καταβαράθρωση των δεικτών. Μεγάλες ήταν οι απώλειες για το σύνολο των ευρωπαϊκών χρηματιστηριακών αγορών, με τις τραπεζικές μετοχές να είναι αυτές που δέχθηκαν τις εντονότερες πιέσεις.

Οι ανησυχίες των  επενδυτών για την διαχείριση χρέους στην Ευρώπη – με αφορμή το «ελληνικό πρόβλημα» αλλά και … τρόμο για την μετάστασή του προς Ανατολάς – σε συνδυασμό με τον προβληματισμό των αγορών για την πολιτική … «ισορροπία» στην Γερμανία, όπου το ενδεχόμενο πρόωρης προσφυγής στις κάλπες είναι πιο ορατό παρά ποτέ, αποτυπώθηκαν στην επίδοση των κυριότερων ευρωαγορών, με τον πανευρωπαϊκό δείκτη Stoxx Europe 600 να υποχωρεί κατά 2,26%, τον Euro Stoxx 50 κατά 2,93%, τον γαλλικό CAC 40 να υποχωρεί κατά 3% στις 2.940 μονάδες,  τον FTSE 100 στο Λονδίνο να υποχωρεί κατά 2,03%, στις 5.259,56 μονάδες και τον γερμανικό DAX 30 να τερματίζει την ημέρα χαμηλότερα κατά 2,83% στις 5.415,91 μονάδες.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Best of Network

Δείτε Επίσης