ΥΠΕΘΟ: Ερχεται €1 δισ. τον μήνα από το νέο Ταμείο Επιχειρηματικότητας στις μικρομεσαίες

ΥΠΕΘΟ: Ερχεται €1 δισ. τον μήνα από το νέο Ταμείο Επιχειρηματικότητας στις μικρομεσαίες

Μέτρα - ανάσα για 100.000 μικρομεσαίες επιχειρήσεις - Η νέα «ομπρέλα» χρηματοδοτικών εργαλείων που θα ανοίξει το 2024, προσφέρει συνολικά 12,2 δισ. ευρώ

papathanasis
Απάντηση στα δύο μεγαλύτερα προβλήματα των μικρομεσαίων επιχειρήσεων, που αγωνίζονται αλλά αδυνατούν να εξασφαλίσουν χρηματοδότηση, θα δώσει το νέο Ταμείο Επιχειρηματικότητας (ΤΕΠΙΧ-3), το οποίο ανακοίνωσε τη Δευτέρα ο αναπληρωτής υπουργός Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών, Νίκος Παπαθανάσης.

Η νέα «ομπρέλα» χρηματοδοτικών εργαλείων που θα ανοίξει το 2024, προσφέρει συνολικά 12,2 δισ. ευρώ, κυρίως μέσω της Αναπτυξιακής Τράπεζας, αλλά και από τα άλλα χρηματοδοτικά εργαλεία που θα διατεθούν για μικρομεσαίες επιχειρήσεις (όπως π.χ. το πρόγραμμα Δίκαιης Μετάβασης για περιοχές απολιγνιτοποίησης κλπ).

Αυτό σημαίνει, όπως επεσήμανε ο κ. Νίκος Παπαθανάσης, ότι ξεπερνούν το 1 δισ. τον μήνα που θα διατεθούν για μικρομεσαίες. Και τα χρήματα αυτά είναι επιπλέον των έως και 2 δισ. τον μήνα (ή συνολικά πάνω από 60 δισ. ευρώ), που θα μπουν στην οικονομία από το Ταμείο Ανάκαμψης και το ΕΣΠΑ ως το 2027.

Μόνο στην τελευταία τριετία, με τα χρηματοδοτικά εργαλεία της κυβέρνησης δόθηκαν σε μικρομεσαίες προνομιακά δάνεια 8 δισ. ευρώ, που αντιστοιχούν σε 4% του ΑΕΠ.

Κλείσιμο
Διαβάστε περισσότερα στο newmoney.gr

Ειδήσεις σήμερα:

Αδιανόητη τραγωδία στην Εγνατία: Φορτηγό παρέσυρε και σκότωσε 59χρονο ενώ άλλαζε λάστιχο

Οργισμένη η νεότερη βουλευτής της Αυστραλίας: Κανάλι μου φούσκωσε το στήθος σε πειραγμένη φωτογραφία


Γκάζι στις διαβουλεύσεις για τον νέο κατώτατο μισθό - Στόχος να φτάσει τα 820 ευρώ
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

Δείτε Επίσης