Πρωτοπορεί η ΑΕΝ Οινουσσών – Εγκαταστάθηκαν τρεις νέοι προσομοιωτές

Πρωτοπορεί η ΑΕΝ Οινουσσών – Εγκαταστάθηκαν τρεις νέοι προσομοιωτές

“Το Υπουργείο Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής αναβαθμίζει συνεχώς το ναυτικό σύστημα εκπαίδευσης” δηλώνει στο newmoney ο Διευθυντής Σχολής Πλοιάρχων cpt Κώστας Πασσάς

ezgif_com-webp-to-jpg__1_
Η ιστορική Ακαδημία Εμπορικού Ναυτικού Οινουσσών πρωτοπορεί στην άσκηση ναυτικής εκπαίδευσης σε πραγματικές συνθήκες πλοίου με την εγκατάσταση τριών νέων προσομοιωτών .

Ειδικότερα πρόκειται για

-Προσομοιωτές “GMDSS” και “Χειρισμού Υγρού Φορτίου” με κόστος 373.904.64€ καθώς και προσομοιωτή “ECDIS RADAR ARPA” αξίας 279.760.12€.

Έχοντας συνολικό κόστος μεγαλύτερο από 600.000€ η χρηματοδότηση παραχωρήθηκε από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης και από Εθνικούς Πόρους στο πλαίσιο του Επιχειρησιακού Προγράμματος «ΠΡΟΜΗΘΕΙΑ ΣΥΜΠΛΗΡΩΜΑΤΙΚΟΥ ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΥ ΑΚΑΔΗΜΙΑΣ ΕΜΠΟΡΙΚΟΥ ΝΑΥΤΙΚΟΥ (Α.Ε.Ν.) ΟΙΝΟΥΣΣΩΝ», στον Άξονα Προτεραιότητας «Υποδομές Υποστήριξης ανθρώπινου δυναμικού» του Επιχειρησιακού Προγράμματος «Βόρειο Αιγαίο» .Με το πέρας της εγκατάστασης πραγματοποιήθηκε εξοικείωση και πιστοποίηση από τους ινδούς προγραμματιστές στο εκπαιδευτικό προσωπικό της σχολής.

Ο Διευθυντής Σχολής Πλοιάρχων cpt Κώστας Πασσάς δήλωσε για την παραλαβή προσομοιωτών και το εκπαιδευτικό πρόγραμμα της Σχολής:

“Η ναυτιλιακή βιομηχανία συνεχώς αναβαθμίζεται και επεκτείνεται με αποτέλεσμα οι Έλληνες αξιωματικοί να χρειάζονται διαρκής και εξειδικευμένη εκπαίδευση. Πλέον η Ακαδημία μας έχει όλες τις προοπτικές και το έμψυχο δυναμικό για την επίτευξη του έργου της. Το Υπουργείο Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής αναβαθμίζει συνεχώς το ναυτικό σύστημα εκπαίδευσης. Οι ναυτικές σπουδές στην ΑΕΝ ΟΙΝΟΥΣΣΩΝ κατατάσσονται σε πανεπιστημιακό επίπεδο με διεθνή αξιολογικά κριτήρια συμφωνά με ανακοίνωση του δημοφιλούς βρετανικού ναυτιλιακού ειδησεογραφικού ιστότοπου όπου δημοσιοποίησε την λίστα των 30 καλύτερων ναυτιλιακών και οικονομικών πανεπιστήμιων παγκοσμίως με επίκεντρο την ναυτιλία και το εμπόριο” και προσθέτει: “Στόχος μας είναι όταν οι σπουδαστές κληθούν με την αποφοίτηση τους ως αξιωματικοί να ταξιδέψουν στα πλοία να έχουν πάρει όλη την γνώση και τα εφόδια από εμάς έτσι ώστε να σταθούν και να σταδιοδρομήσουν στην παγκόσμια ναυτιλία”.

Όπως επισημαίνει «Η Σχολή αναβαθμίζεται γιατί έχει αλλάξει το πρόγραμμα σπουδών. Εκσυγχρονίζεται. Προμηθευτήκαμε προσομοιωτές και οι σπουδαστές κάνουν τα μαθήματα σε πραγματικές συνθήκες όσον αφορά το πώς ταξιδεύει το πλοίο, τις ταχύτητες και τις συμπεριφορές του».

Η σύνδεση των σπουδαστών της ΑΕΝ με την αγορά εργασίας είναι άψογη: «Υπάρχει άμεση σύνδεση της Σχολής με την αγορά εργασίας και σε αυτό βοηθάνε όλοι οι εφοπλιστές. Δεν μένει παιδί που να μην μπαρκάρει», τονίζει ο Κώστας Πασσάς.

Η ιστορία της Σχολής Πλοιάρχων Οινουσσών αρχίζει το καλοκαίρι του 1951. Ηταν η πρώιμη μορφή της. Διαβάζουμε στο αρχείο των «Ναυτικών Χρονικών»: Η Καλλιόπη χήρα του Διαμαντή Ιωάννου Πατέρα ανακοινώνει «κατά το τελεσθέν εις τας Οινούσσας πάνδημον μνημόσυνον του Διαμαντή Πατέρα» την απόφαση της οικογένειας, σε υλοποίηση της επιθυμίας τόσο του αποβιώσαντος συζύγου της όσο και της ίδιας, «να διατεθεί το ποσόν των 500 όλων εκατομμυρίων δραχμών διά την ανέγερσιν εις το νησί των Οινουσσών -εις το ναυτικώτερον μέρος του κόσμου- σύγχρονου σχολικού κτιρίου προς στέγασιν της Αστικής Σχολής και του Γυμνασίου».

Διαβάστε περισσότερα στο newmoney.gr

Ειδήσεις σήμερα:

Τελειώνει ο χρόνος για τις φορολογικές δηλώσεις και έρχεται η... διπλή δόση


«Με λένε Στέφανο κι έχω να σας πω κάτι»: Ανακοίνωσε υποψηφιότητα για πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ ο Κασσελάκης


Χάος στα ευρωπαϊκά αεροδρόμια: Μπορεί να χρειαστούν... ημέρες για την ομαλοποίηση της κατάστασης
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

Δείτε Επίσης