Επιτροπή Ανταγωνισμού: Συνεχίζεται σήμερα η συνεδρίαση για τη συγχώνευση Attica – ΑΝΕΚ

Επιτροπή Ανταγωνισμού: Συνεχίζεται σήμερα η συνεδρίαση για τη συγχώνευση Attica – ΑΝΕΚ


H Αttica έχει κάνει προσφορά στα 80 εκατομμύρια ευρώ στις τράπεζες υπό τη μορφή ανάληψης των χρεών της ΑΝΕΚ και ποσοστό της τάξης 11,5% των μετοχών της Attica Group στους μετόχους της ΑΝΕΚ

anek-attica
Με την εξέταση μαρτύρων και τη δευτερολογία των εκπροσώπων της Attica συνεχίζεται σήμερα η συνεδρίαση της Επιτροπής Ανταγωνισμού για την υπόθεση της συγχώνευσης του Attica Group με την ΑΝΕΚ. Συνεδρίαση που άρχισε χθες.

Η Ολομέλεια θα πρέπει μέχρι τις 4 Αυγούστου να εκδώσει απόφαση. Οι αρμόδιες υπηρεσίες με εισήγησή τους έχουν δώσει το «πράσινο φως» για την απορρόφηση καθώς αναγνωρίζουν ότι η χανιώτικη εταιρεία είναι προβληματική επιχείρηση (failing firm) και για αυτό συντρέχουν οι προϋποθέσεις προστασίας της για λόγους δημοσίου συμφέροντος.

Η εισήγηση αναφέρει ότι η ΑΝΕΚ «ως προβληματική επιχείρηση θα αναγκαστεί στο εγγύς μέλλον να αποχωρήσει από την αγορά λόγω των οικονομικών δυσχερειών που αντιμετωπίζει αν δεν εξαγορασθεί από άλλη επιχείρηση ενώ δεν υπάρχει άλλη εναλλακτική δυνατότητα εξαγοράς , λιγότερο επιβλαβής για τον ανταγωνισμό εκτός από την κοινοποιηθείσα συγκέντρωση Αttica-ΑΝΕΚ». Επίσης επισημαίνεται ότι «αν δεν πραγματοποιηθεί συγκέντρωση, η προβληματική επιχείρηση θα παύσει αναπόφευκτα να ασκεί τις δραστηριότητές της στην αγορά».

H Αttica έχει κάνει προσφορά στα 80 εκατομμύρια ευρώ στις τράπεζες υπό τη μορφή ανάληψης των χρεών της ΑΝΕΚ και ποσοστό της τάξης 11,5% των μετοχών της Attica Group στους μετόχους της ΑΝΕΚ.

Διαβάστε περισσότερα στο newmoney.gr

Ειδήσεις σήμερα

Μαριάννα Βαρδινογιάννη: Διέθεσε 50 εκατ. ευρώ, έσωσε πάνω από 1.000 καρκινοπαθή παιδιά

Βίντεο: Τα δάκρυα Βρετανίδας μετά τη φωτιά στη Ρόδο - «Ευχαριστώ τον Έλληνα ήρωα που μας έσωσε»

Τραγικός θάνατος για 39χρονη στην Τουρκία: Έπεσε σε γκρεμό 30 μέτρων ενώ γιόρταζε τον αρραβώνα της
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης