Οικογένεια Ηλιόπουλου: Αύξηση της προσφοράς για την αγορά της ΑΝΕΚ στα 83 εκατ. ευρώ

Οικογένεια Ηλιόπουλου: Αύξηση της προσφοράς για την αγορά της ΑΝΕΚ στα 83 εκατ. ευρώ

Τι απαντά με επιστολή της στην Τράπεζα Πειραιώς που έχει απορρίψει την πρόταση Ηλιόπουλου

anek-ploio
Συνεχίζεται η ανταλλαγή επιστολών μεταξύ της οικογένειας Ηλιόπουλου και των Τραπεζών για την υπόθεση της εξαγοράς της ΑΝΕΚ από τρεις εταιρείας του επιχειρηματία. Μάλιστα η πλευρά του Μάριου Ηλιόπουλου προχώρησε σε αύξηση της προσφοράς για την αγορά της ΑΝΕΚ κατά ένα εκατομμύριο ευρώ από 82 στα 83 εκατομμύρια. Πρόκειται για επιστολή-απάντηση προς την Τράπεζα Πειραιώς η οποία με δική της επιστολή ως ομολογιούχου – δανείστριας και εκπροσώπου ομολογιούχων υπό το από 29.03.2017 «ΑΝΕΚ είχε απορρίψει την πρόταση Ηλιόπουλου. Η επιστολή έχει κοινοποιηθεί στην ΑΛΦΑ ΤΡΑΠΕΖΑ Α.Ε. στην ATTICABANΚ, στην CROSS OCEAN AGG COMPANY που έχει εξαγοράσει τη συμμετοχή στο δάνειο της Εθνικής Τράπεζας , στην ΑΝΕΚ, στην Επιτροπής Ανταγωνισμού και στην Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς.

Πέραν της αύξησης της προσφοράς η επιστολή αναφέρει τα εξής επιχειρήματα–απάντηση στις αιτιάσεις της Τράπεζας:

-Μέχρι να δοθεί έγκριση από την Επιτροπή Ανταγωνισμού (την οποία επιλέξατε να κοινοποιήσετε στην απαντητική σας επιστολή), η «υλοποίηση» της συναλλαγής ATTICA, που διατείνεστε ότι είναι σε εξέλιξη είναι παράνομη.

– Ήδη έχει καταστεί δημόσια γνωστό ότι η προτεινόμενη συναλλαγή ATTICA προκαλεί σημαντικά ζητήματα στον ανταγωνισμό βάσει των απόψεων της Επιτροπής Ανταγωνισμού

– Η διατύπωση «δεν αποτελεί βιώσιμη εναλλακτική λύση» που υιοθετήσατε, έχοντας εξετάσει την εισήγηση της Επιτροπής Ανταγωνισμού που δημοσιεύθηκε μετά την υποβληθείσα πρότασή μας, εγείρει πλείστα όσα ερωτήματα, οδηγεί δε στο συμπέρασμα ότι ενεργείτε και επιχειρηματολογείτε ως να είστε ο αγοραστής της ΑΝΕΚ παρά ως εκπρόσωπος των δανειστών της

– Η επιστολή – πρότασή μας, δεν περιέχει όρο διενέργειας due diligence, όπως ανακριβώς αναφέρετε. Αντίθετα όμως, συνομολογήσατε ότι διεξήχθη due diligence από την ATTICA GROUP και παροχή πληροφοριών προς την ATTICA GROUP, παρότι η ΑΝΕΚ τυγχάνει εισηγμένη στο χρηματιστήριο εταιρεία ενώ και εσείς τελείτε σε γνώση αυτού του γεγονότος. Πέραν όλων των άλλων, αυτό συνιστά και προνομιακή πληροφόρηση και οδηγεί σε έλεγχο των έως σήμερα σχετιζόμενων χρηματιστηριακών συναλλαγών.

Διαβάστε περισσότερα στο newmoney.gr

Ειδήσεις σήμερα:

Άρχισαν τα «όργανα» στον ΣΥΡΙΖΑ: Η αιχμηρή πλατφόρμα Τεμπονέρα, η διαφωνία Σπίρτζη και ο ρόλος Φάμελλου, Γεροβασίλη

Βίντεο: «Γενναιόδωροι» οι Έλληνες για τον Ρόμπι Γουίλιαμς μετά τις αιχμές στη συναυλία στη Μαλακάσα

Ποιος ήταν ο 17χρονος Ναέλ που έπεσε νεκρός από τα πυρά Γάλλου αστυνομικού
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης