ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ ΤΩΡΑ
Παρέμβαση Grimaldi στην υπόθεση Attica Group – ANEK

Παρέμβαση Grimaldi στην υπόθεση Attica Group – ANEK

Νέα εξέλιξη στην υπόθεση εξαγοράς της ANΕΚ από τον όμιλο Attica Group

grimaldi
Νέα εξέλιξη στην υπόθεση εξαγοράς της ΑΝΕΚ από τον όμιλο Attica Group, όπου στο «παιχνίδι» μπαίνει πλεόν και ο όμιλος Grimaldi.

Πιο συγκεκριμένα με επιστολή του στην Επιτροπή Ανταγωνισμού αναφέρει ότι σε περίπτωση που «ναυαγήσει» η συγχώνευση της Attica με την ΑΝΕΚ, ο ναπολιτανικός Όμιλος δεσμεύεται να δρομολογήσει πλοία του, στις γραμμές της Κρήτης και της Αδριατικής καλύπτοντας το κενό που θα αφήσει η ΑΝΕΚ η οποία εάν δεν απορροφηθεί θα κλείσει.

Συμωνα με πηγές, ο Όμιλος Grimaldi δεσμεύεται ανεπιφύλακτα ότι σε περίπτωση εξόδου πλοίων της ΑNΕΚ από τις γραμμές της Κρήτης και της Αδριατικής, λόγω μη πραγματοποίησης της συγκέντρωσης διά απορρόφησης της ΑΝΕΚ από την ATTICA, θα δρομολογήσει πλοία κατάλληλης δυναμικότητας σε κάθε μια από τις γραμμές στην Κρήτη (πλοία της MinoanLines) και στην Αδριατική (πλοία της Grimaldi Euromed), ούτως ώστε να συνεχισθεί απρόσκοπτα η εκτέλεση των δρομολογίων, να μην υπάρξει διατάραξη των συγκοινωνιών και να καλυφθούν οι ανάγκες του επιβατηγού κοινού.

Από την πλευρά της, η Minoan Lines έχει ενημερώσει την Επιτροπή Ανταγωνισμού ότι είναι διατεθειμένη να διαπραγματευθεί την αγορά του πλοίου ΕΛΥΡΟΣ και να απορροφήσει το πλήρωμα του, σε περίπτωση που η ΑΝΕΚ επιθυμεί να το πουλήσει ή βρεθεί στην ανάγκη να το αποσύρει από τη γραμμή στην οποία δραστηριοποιείται.

Επίσης, λόγω της μεγάλης έλλειψης ναυτικών και της δυσκολίας στελέχωσης των πλοίων, η Minoan Lines και ο Όμιλος Grimaldi ενημέρωσαν την Επιτροπή Ανταγωνισμού ότι μπορούν να απορροφήσουν ναυτικούς, που τυχόν βρεθούν εκτός εργασίας λόγω απόσυρσης των πλοίων της ΑΝΕΚ από τις γραμμές στις οποίες η τελευταία δραστηριοποιείται.

Πηγή: newmoney.gr

Ειδήσεις σήμερα:

Πνιγμοί στη θάλασσα: Τέσσερις θάνατοι λουόμενων σε ένα 24ωρο

Φωτιές: Η Τουρκία στέλνει βοήθεια στην Ελλάδα - Διαθέτει τρία εναέρια μέσα

New York Times: «Ο καύσωνας είναι ο νέος κορωνοϊός για τους ηλικιωμένους στην Ευρώπη» - Τι γράφουν για Ελλάδα, Ιταλία, Γαλλία
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης