Δημήτρης Ματεμτζής (Intrafashion): Το δυναμικό «comeback» της Pink Woman

Δημήτρης Ματεμτζής (Intrafashion): Το δυναμικό «comeback» της Pink Woman

Πώς ο νέος ιδιοκτήτης της δημοφιλούς αλυσίδας γυναικείας ένδυσης με τα 112 καταστήματα κατάφερε την τελευταία τετραετία να «γυρίσει» την εταιρεία που ταλαιπωρήθηκε στην κρίση, φτάνοντας μάλιστα τα τελευταία δύο χρόνια να σημειώνει ρεκόρ οικονομικών επιδόσεων

Screenshot_144
Οι πιθανότητες ήταν κόντρα από την αρχή. Σε μια περίοδο τόσο αρνητική για την αγορά της ένδυσης όπως αυτή των τελευταίων ετών λόγω της πανδημίας, με τα καταστήματα να κλείνουν και την εφοδιαστική αλυσίδα να αντιμετωπίζει τεράστια προβλήματα, το στοίχημα ανάτασης της Pink Woman που έβαζε ο κ. Δημήτρης Ματεμτζής φάνταζε για πολλούς χαμένο. Τρία χρόνια μετά η εταιρεία όχι μόνο έχει γυρίσει, αλλά και κατάφερε να σημειώνει οικονομικές επιδόσεις-ρεκόρ λαμβάνοντας ώθηση για το απόλυτο comeback στην αγορά, που, όπως εξηγεί ο ίδιος στο «business stories», περιλαμβάνει προς το παρόν ανανέωση και επέκταση του δικτύου καταστημάτων και σε επόμενη φάση είσοδο σε νέες αγορές, τόσο γεωγραφικά όσο και προϊοντικά, μπαίνοντας σε συγγενείς κατηγορίες οργανικά ή μέσω εξαγοράς.

Ο ίδιος, λίγους μήνες προτού ξεκινήσει το lockdown και ο κορωνοϊός εισβάλει ως απειλή, είχε δώσει τα χέρια με τον κ. Παύλο Χατζηπαυλίδη, τον ιδρυτή της εταιρείας, για να εξαγοράσει πλήρως την Intrafashion, που ξεκίνησε τη δεκαετία του 2000 με σκοπό να γίνει το εγχώριο Zara, αλλά από το 2015 λόγω του γενικού οικονομικού κλίματος και σειράς άστοχων επιχειρηματικών κινήσεων που διεύρυναν την έκθεση της εταιρείας βρέθηκε υπό διαρκή και μεγάλη πίεση.


«Στόχος είναι να πάρουμε την πρώτη θέση στον χώρο της γυναικείας ένδυσης στη χώρα μας. Μένουμε με ένα brand, μία διανομή και μόνο στην Ελλάδα»
Ο κ. Ματεμτζής, έμπειρο στέλεχος της αγοράς με θητεία σε πολυεθνικές όπως η L’Oreal και η Champion, είχε ενταχθεί στην Intrafashion το 2018 για να βοηθήσει στην αλλαγή πορείας. Εναν χρόνο μετά πρότεινε να αναλάβει εξ ολοκλήρου μόνος του το ρίσκο μιας νέας προσπάθειας και με τη σύμφωνη γνώμη και στήριξη των τεσσάρων συστημικών τραπεζών, που ήταν πιστώτριες της εταιρείας, να ξεκινήσει επί τη βάσει ενός συγκεκριμένου σχεδίου αναδιάρθρωσης και ανάπτυξης. Μια ανοιχτή πιστωτική γραμμή και τόνωση του κεφαλαίου κίνησης για τις απαραίτητες κινήσεις με την υπόσχεση αποπληρωμής εις το ακέραιο όλων των δανείων.


ΠΗΓΗ: NEWMONEY
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης