Γιατί οι Έλληνες εφοπλιστές επενδύουν στην αμερικανικών συμφερόντων Eagle Bulk

Γιατί οι Έλληνες εφοπλιστές επενδύουν στην αμερικανικών συμφερόντων Eagle Bulk

Μετά τον δρ Ιωάννη Κούστα της Danaos ακολούθησε ο Πέτρος Παναγιωτίδης της Castor Maritime - Οι εξελίξεις

eagle-bulk__2_
Πολύφερνη νύφη θυμίζει πλέον η αμερικανικών συμφερόντων εισηγμένη στο χρηματιστήριο του NYSE, Eagle Bulk, ναυτιλιακή εταιρεία που δραστηριοποιείται στην αγορά μεταφοράς ξηρού φορτίου. Ήδη στο μετοχικό της κεφάλαιο έχουνε εισέλθει η Danaos του δρ Ιωάννη Κούστα και από την περασμένη Παρασκευή η Castor Maritime του Πέτρου Παναγιωτίδη.

Η εταιρεία την οποία ίδρυσε το 2005 ο Σοφοκλής Ζούλλας και η οποία πέρασε το 2013 εν μέσω οικονομικής κρίσης στο fund της Oaktree Capital Management αποτελεί επενδυτική ευκαιρία αφού οι αναλυτές αλλ΄ακαι οι πλοιοκτήτες εκτιμούν ότι τα επόμενα χρόνια η ναυλαγορά ξηρού φορτίου θα γνωρίσει δόξες.

Ο Αριστείδης Πίττας, την περασμένη Πέμπτη στη διάρκεια του8ου παγκόσμιου συνεδρίου των Maritime Executives -Pireas 2023 που διοργάνωσε η Hellenic Shipbrokers Association σε συνεργασία με το Baltic Exchange, είπε:

“Αντίθετα με ότι συμβαίνει στον κλάδο των πλοίων μεταφοράς εμπορευματοκιβωτίων όπου το orderbook βρίσκεται σήμερα στο 30% του εν ενεργεία στόλου, στα φορτηγά οι παραγγελίες για ναυπηγήσεις αντιστοιχούν μόλις στο 8%, που είναι ίσως το χαμηλότερο ποσοστό, όλων των εποχών για αυτόν το τύπο πλοίων. Άρα δεν θα υπάρχει μεγάλη προσφορά χωρητικότητας και οι ναύλοι θα είναι σε καλά επίπεδα σε συνδυασμό και με τους νέους περιβαλλοντικούς κανονισμούς που θα οδηγήσουν πολλά πλοία στα διαλυτήρια και προσέθεσε: «Η αγορά αναμένεται να είναι καλύτερη τα επόμενα χρόνια. Και αυτός είναι ο λόγος που οι αξίες των πλοίων δεν πέφτουν».

Διαβάστε αναλυτικά στο newmoney.gr

Ειδήσεις σήμερα:

Η πρώτη συνέντευξη των γιων του Κωνσταντίνου μετά τον θάνατό του: «Είμαστε Έλληνες, δε μας λένε Γλύξμπουργκ»

Σκληρό ροκ ΣΥΡΙΖΑ με τους «Σπαρτιάτες», τα «μηνύματα» Τσίπρα και οι βολές Σπίρτζη

Μεσημεριανές καταιγίδες στα ορεινά με τον υδράργυρο στους... 37 βαθμούς
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Best of Network

Δείτε Επίσης