Κώστας Γκόνης: Γιατί οι ελληνικές ναυτιλιακές πρέπει να υιοθετήσουν την ατζέντα ESG

Κώστας Γκόνης: Γιατί οι ελληνικές ναυτιλιακές πρέπει να υιοθετήσουν την ατζέντα ESG

Ο γενικός γραμματέας της Intercargo τονίζει ότι οι εταιρείες θα πρέπει να κινηθούν γρήγορα, καθώς, όπως υποστηρίζει, «το ESG είναι ήδη ένα υπαρξιακό ζήτημα διαχείρισης ρίσκου. Οσες καθυστερήσουν, είναι πιθανό να αποτύχουν να επιβιώσουν»

gonis
Ο δρ Κώστας Γκόνης έγινε ο πρώτος Έλληνας διευθυντής μιας μεγάλης διεθνούς ναυτιλιακής ένωσης, της Intercargo. Το 2016 ανέλαβε γενικός γραμματέας της Ένωσης, η οποία ενώνει τους πλοιοκτήτες ξηρού φορτίου και της οποίας εταίροι στη στρογγυλή τράπεζα των διεθνών ναυτιλιακών οργανισμών είναι οι International Chamber of Shipping, BIMCO και Intertanko.

Κατά τη διάρκεια της θητείας του η Intercargo έχει διπλασιάσει το μέγεθός της. Τα μέλη της σήμερα αριθμούν τις 250 εταιρείες, εκ των οποίων πάνω από 155 είναι εφοπλιστικές και έχουν εγγράψει πάνω από 3.200 πλοία. Εχοντας μοναδική εμπειρία μέσω της συμμετοχής του σε διεθνή φόρα που καθορίζουν το μέλλον της ναυτιλίας, ο κ. Γκόνης είναι και μεταξύ των κριτών στα πρώτα παγκοσμίως βραβεία ESG Shipping Awards (https://esgshippingawards.com), που θα διεξαχθούν στην Αθήνα στις 30 Μαΐου στο Μέγαρο Μουσικής και τα διοργανώνουν δύο στελέχη της ναυτιλιακής βιομηχανίας, οι κυρίες Ελενα Αθουσάκη και Κατερίνα Σταθοπούλου.

Η τελετή απονομής των πρώτων διεθνώς ναυτιλιακών βραβείων ESG (Environmental/Περιβάλλον, Social/ Κοινωνία και Governance/Διακυβέρνηση) θα συγκεντρώσει τους πρωτοπόρους της ελληνικής ναυτιλίας και θα αναδείξει νικήτριες εταιρείες ανά κατηγορία.

Μιλώντας στο «business stories» ο κ. Γκόνης στέλνει ξεκάθαρο μήνυμα-προειδοποίηση στις ελληνικές ναυτιλιακές εταιρείες τονίζοντας ότι «δεν πρέπει να αφήσουν εξωγενείς παράγοντες και αλλότρια συμφέροντα να διαμορφώσουν την ατζέντα ESG για αυτές. Οφείλουν να κινηθούν νωρίς -αμέσως!- προτού να είναι αργά, γιατί το ESG είναι ήδη ένα υπαρξιακό ζήτημα διαχείρισης ρίσκου. Οσες καθυστερήσουν είναι πιθανό να αποτύχουν να επιβιώσουν».
Κλείσιμο
 
Διαβάστε αναλυτικά στο newmoney.gr

Ειδήσεις σήμερα:

«Τον έβλεπα στο νερό με κεραυνούς γύρω» - Αυτόπτης μάρτυρας για τον τραγικό θάνατο τουρίστα στη Ρόδο

«Έκανα σαρδάμ» λέει τώρα η Χρονοπούλου μετά τη δήλωσή της για αυξήσεις φόρων από το ΠΑΣΟΚ

Εξαγριωμένος σύντροφος διαγωνιζόμενης συντρίβει το στέμμα της νικήτριας σε καλλιστεία ΛΟΑΤΚΙ στη Βραζιλία – Δείτε βίντεο

----------------

Εκλογές 2023

Οδηγός εκλογών 2023: Πως ψηφίζω - Όλα όσα πρέπει να γνωρίζετε για την ΝΕΑ εκλογική αναμέτρηση
 
Εκλογές 2023: Όλες οι ειδήσεις για την ΝΕΑ εκλογική αναμέτρηση, τον προεκλογικό αγώνα των κομμάτων, τις δημοσκοπήσεις, τα αποτελέσματα των εκλογών, τα exit polls.
 
Αποτελέσματα εκλογών 2023: Δείτε LIVE μέσω διαδραστικού χάρτη όλα τα αποτελέσματα της επικράτειας
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης