Φόρος εισοδήματος: Πώς θα γίνεται από φέτος επιστροφή κάθε εβδομάδα

Φόρος εισοδήματος: Πώς θα γίνεται από φέτος επιστροφή κάθε εβδομάδα

Η ΑΑΔΕ καθιερώνει κεντρικούς συμψηφισμούς επιστροφών φόρου και οφειλών, δύο φορές τον μήνα, από το τέλος Απριλίου

foroi
Αλλάζει «πρόσωπο» η εφορία. Από φέτος θα επιστρέφει φόρο εισοδήματος κάθε εβδομάδα, ενώ για όσους έχουν να πληρώσουν θα παρέχονται πολλές… ευκολίες.

Η καινοτομία στις φορολογικές δηλώσεις είναι ότι από φέτος η εκκαθάριση των επιστροφών θα γίνεται κεντρικά και όχι ανά εφορία, οι συμψηφισμοί με τυχόν οφειλές θα είναι ταχύτατοι και οι εκταμιεύσεις ποσών θα γίνονται άμεσα.

Οσοι φορολογούμενοι δεν έχουν οφειλές στην εφορία και στα ασφαλιστικά ταμεία και δεν τους έχει μπλοκαριστεί (για κάποιο άλλο λόγο) η φορολογική ενημερότητα, θα παίρνουν την επιστροφή φόρου εισοδήματος μέσα σε μία εβδομάδα από την υποβολή και -άμεση- εκκαθάριση της δήλωσης. Αν πάλι χρωστούν, θα περιμένουν το πολύ ένα μήνα μέχρι να γίνουν οι απαραίτητοι συμψηφισμοί.

Η Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων (ΑΑΔΕ) καθιερώνει κεντρικούς συμψηφισμούς επιστροφών φόρου και οφειλών, δύο φορές τον μήνα, από το τέλος Απριλίου. Παράλληλα θα συμψηφίζει κατά προτεραιότητα οφειλές από φόρο εισοδήματος με τυχόν επιστροφές έως τις 31 Ιουλίου, ώστε αν το επιστρεφόμενο ποσό καλύπτει τον φόρο, να μη χάνει ο φορολογούμενος την έκπτωση 3% για την εφάπαξ εξόφληση.

Ειδικότερα, οι επιστροφές φορών θα γίνονται ως εξής:

Κλείσιμο
■ Φορολογούμενοι χωρίς χρέη στο Δημόσιο: Επιστροφές φόρου εισοδήματος σε φορολογούμενους που δεν έχουν φορολογικές ή ασφαλιστικές οφειλές ή δέσμευση ενημερότητας, θα αποστέλλονται στην Τράπεζα της Ελλάδος για άμεση επιστροφή σε εβδομαδιαία βάση.

Διαβάστε περισσότερα στο newmoney.gr


Ειδήσεις σήμερα: 

Βίντεο από την Μητρόπολη με τους εγκλωβισμένους Έλληνες στο Σουδάν - «Πυροβολισμοί και εκρήξεις»

Ο αποκλεισμός Κασιδιάρη, οι «αδέσποτοι» ψηφοφόροι και το plan B 

Ποια σίριαλ τελειώνουν και ποια πήραν «πράσινο φως» για τη νέα σεζόν
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης