Η μοναδική εταιρεία με Equal Salary Certification στην Ελλάδα, έλαβε επαναπιστοποιήση και αναδείχθηκε για 9η χρονιά Κορυφαίος Εργοδότης

Η μοναδική εταιρεία με Equal Salary Certification στην Ελλάδα, έλαβε επαναπιστοποιήση και αναδείχθηκε για 9η χρονιά Κορυφαίος Εργοδότης

Ο λόγος για την Παπαστράτος, που έλαβε ξανά την ιδιαίτερα απαιτητική πιστοποίηση ESC (Equal Salary Certification). Μία αναγνώριση που έλαβε πρώτη φορά το 2019 και εξακολουθεί να είναι η μοναδική εταιρεία στην Ελλάδα που την έχει αποκτήσει. Παράλληλα, διακρίθηκε ως Κορυφαίος Εργοδότης για 9η συνεχή χρονιά.

Top_Employer_Greece_seal

Sponsored Content

Η Παπαστράτος, πιστή στο όραμά της για τη δημιουργία ενός εργασιακού περιβάλλοντος ισότητας και συμπερίληψης, κατέκτησε για μία ακόμη χρονιά δύο σημαντικές πιστοποιήσεις από διεθνείς, ανεξάρτητους φορείς.

Το 2019 η Παπαστράτος έγινε η πρώτη εταιρεία στην Ελλάδα που έλαβε την πιστοποίηση Equal Salary, αποδεικνύοντας ότι αποτελεί ένα εργασιακό περιβάλλον που παρέχει ίσες ευκαιρίες και ίσες αμοιβές στους εργαζομένους της. Η εκ νέου αξιολόγηση που διενεργήθηκε από την PwC και η επαναπιστοποίησή της από το ανεξάρτητο, μη κερδοσκοπικό ίδρυμα EQUAL-SALARY επιβεβαιώνει τη δέσμευση της εταιρείας να αποτελεί έναν ισότιμο χώρο εργασίας χωρίς διακρίσεις φύλων, διασφαλίζοντας μισθολογική ισότητα για την παροχή ίδιας εργασίας και ίσες ευκαιρίες ανέλιξης σε όλους. Η Παπαστράτος παραμένει μέχρι και σήμερα η μοναδική εταιρεία που έχει λάβει την πιστοποίηση «Equal Salary» στη χώρα μας και, ως μέλος της μητρικής Philip Morris International (PMI) που έλαβε την αντίστοιχη παγκόσμια πιστοποίηση, με ισχύ ως το 2025, αποδεικνύει σταθερά  ότι πρόκειται για έναν εργοδότη επιλογής που λειτουργεί με αίσθημα ισότητας και συμπερίληψης.

Παπαστρατος_Εργοδοτης_επιλογης_με_δυο_κορυφαιες_διακρισεις

Επιπρόσθετα, η Παπαστράτος βραβεύτηκε για ένατη συνεχή χρονιά ως «Κορυφαίος Εργοδότης» στην Ελλάδα για το 2023, από τον διεθνώς αναγνωρισμένο οργανισμό Top Employers Institute, για τις βέλτιστες πρακτικές της και την εργασιακή εμπειρία που προσφέρει στους ανθρώπους της. Παράλληλα, η μητρική εταιρεία PMI αναγνωρίστηκε για άλλη μία χρονιά ως «Κορυφαίος Εργοδότης», τόσο στην Ευρώπη όσο και παγκοσμίως. 

Η Παπαστράτος έχοντας διαχρονικά ως προτεραιότητα τους ανθρώπους της, είναι αφοσιωμένη στην προσέλκυση ταλέντων, την ανάπτυξή τους και τη διαμόρφωση συνθηκών συμπερίληψης στο χώρο εργασίας. Η εταιρεία συνεχίζει με συνέπεια να προσφέρει ευκαιρίες εξέλιξης στους εργαζομένους της μέσω προγραμμάτων εκπαίδευσης που, μόνο το 2022 ξεπέρασαν τις 100.000 ώρες. Ακόμα, ήδη από το 2021 η εταιρεία είχε προχωρήσει στην κάλυψη του 41% των υψηλόβαθμων διευθυντικών θέσεων από γυναίκες, καθώς και στην παροχή γονικής άδειας επιπλέον 9 εβδομάδων σε σχέση με την ελληνική νομοθεσία, χορηγώντας συνολικά έως 18 εβδομάδες στο βασικό άτομο φροντίδας και έως 8 εβδομάδες στο δευτερεύον. 

global-equal-salary-certification_seal

Με αφορμή τις δύο διακρίσεις, η Μαρία Πατακιούτη, Γενική Διευθύντρια Ανθρώπων και Κουλτούρας της Παπαστράτος και Ν.Α. Ευρώπης της PMI, σημείωσε: «Βασική προτεραιότητά μας παραμένει η διαμόρφωση ενός εργασιακού περιβάλλοντος, όπου οι άνθρωποί μας νιώθουν ξεχωριστοί και περήφανοι και ξεδιπλώνουν δημιουργικά τις δεξιότητες και τα ταλέντα τους, χωρίς κανενός είδους αποκλεισμούς και διακρίσεις. Η πιστοποίηση Equal Salary αλλά και η συστηματική αναγνώρισή μας ως “Κορυφαίος Εργοδότης” έρχονται να επιβεβαιώσουν ότι η Παπαστράτος δεν είναι απλώς ένας καλός εργοδότης, αλλά ένας εργοδότης επιλογής. Στόχος μας είναι να συνεχίσουμε σταθερά στον ίδιο δρόμο, κρατώντας ως βασικούς κατευθυντήριους άξονες τις αρχές της ισότητας και της συμπερίληψης».         

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

Δείτε Επίσης