Η “μαμά Μαρία”, τα 3 αδέλφια και ο γραφίστας – Απίθανες ιστορίες Ελλήνων που άνοιξαν δουλειές στο Παρίσι

Η “μαμά Μαρία”, τα 3 αδέλφια και ο γραφίστας – Απίθανες ιστορίες Ελλήνων που άνοιξαν δουλειές στο Παρίσι

Σήμερα ακόμα και το εστιατόριο των εμβληματικών Galleries Lafayette Champs Elysees είναι ελληνικό, ενώ οι Γάλλοι στη rue de Martyrs πίνουν φραπέ, ελληνικό ή freddo

GettyImages-1125705577-768x512
Mavrommatis Le Restaurant, 42 Rue Daubenton

Υπάρχουν οι πυλώνες της ελληνικής παρουσίας στο Παρίσι. Πρώτος και καλύτερος ο Ανδρέας Μαυρομμάτης, που πήγε στη γαλλική πρωτεύουσα για να σπουδάσει κοινωνιολογία και ψυχολογία και εκεί που έπιασε δουλειά σε εστιατόριο για να βγάλει τα έξοδα των σπουδών του κόλλησε το “μικρόβιο” της εστίασης και κατοχύρωσε άθελά του αυτό που λέγαμε στις οικονομικές επιστήμες ως “first-mover advantage”.

Συνειδητοποίησε όμως ότι δεν είναι αρκετό το να έχει ένας σεφ μόνο καλά προϊόντα, αλλά χρειάζεται να μαγειρεύει ακόμα καλύτερα. Γι’ αυτό σπούδασε στη γαλλική σχολή Le Monde την τέχνη της κουζίνας, τις τεχνικές και τα μυστικά της, ενώ συνάντησε μεγάλους Γάλλους σεφ, τους οποίους συμβουλεύτηκε και έμαθε από αυτούς. Στη Γαλλία τον ακολούθησαν και τα αδέλφια του Ευαγόρας και Διονύσης.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: https://www.newmoney.gr/
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης