Ο αγροδιατροφικός τομέας στην Ελλάδα και οι ευκαιρίες για ανάπτυξη

Ο αγροδιατροφικός τομέας στην Ελλάδα και οι ευκαιρίες για ανάπτυξη

Οι αγροτικές επιχειρήσεις αντιμέτωπες με τις προκλήσεις της εποχής

prth1

Sponsored Content

Με την επιτυχία της φετινής, 29ης AGROTICA, καθώς και παράλληλων με αυτήν εκδηλώσεων, που προσέλκυσαν για μια ακόμη φορά το ενδιαφέρον του αγροτικού κόσμου της χώρας, αλλά και τις ευρύτερης περιοχής των Βαλκανίων, αναδείχθηκαν τα κρίσιμα ζητήματα που αντιμετωπίζει στην εποχή μας ο πρωτογενής τομέας, αλλά παράλληλα και οι ευκαιρίες για ανταγωνιστικότητα και ανάπτυξη.

Οι προκλήσεις του τομέα αγροδιατροφής στην Ελλάδα, οι παγκόσμιες τάσεις στον κλάδο, αλλά και οι ευκαιρίες ανάπτυξης που διαφαίνονται για τις ελληνικές μεταποιητικές επιχειρήσεις τροφίμων, αναδείχθηκαν και σε ενημερωτική ημερίδα που διοργάνωσε πρόσφατα στη Θεσσαλονίκη η Alpha Bank με την Αμερικανική Γεωργική Σχολή.

Οι εισηγητές τόνισαν τον καθοριστικό ρόλο του τομέα της αγροδιατροφής στην ελληνική οικονομία, ο οποίος κατέχει σημαντικό μερίδιο στις εξαγωγές, αλλά και τις προοπτικές που διαφαίνονται για τις ελληνικές μεταποιητικές επιχειρήσεις τροφίμων και ποτών.

GettyImages-176238062
Κλείσιμο

Αξίζει να σημειωθεί ότι στη χώρα μας, για κάθε 100€ που προσθέτει ο πρωτογενής τομέας στο ΑΕΠ, η μεταποίηση τροφίμων και ποτών προσθέτει επιπλέον 78€. Με τον αντίστοιχο μέσο όρο στη Ε.Ε. να βρίσκεται στα 110€, γίνεται φανερό πως υπάρχουν σημαντικές προοπτικές ανάπτυξης για τις ελληνικές μεταποιητικές επιχειρήσεις τροφίμων και ποτών.

Για όλα τα θέματα που απασχολούν όσους δραστηριοποιούνται στον αγροδιατροφικό τομέα η Alpha Bank έχει σχεδιάσει και αναπτύξει εξειδικευμένες και ευέλικτες τραπεζικές λύσεις, ενώ έχει την αρωγή ενός διευρυμένου Οικοσυστήματος Συνεργατών (όπως o Συνεργάτης του Οικοσυστήματος, Perrotis College της Αμερικανικής Γεωργικής Σχολής).

Το πρόγραμμα Alpha Αγροτική Επιχειρηματικότητα έρχεται να καλύψει συνολικά τις ανάγκες των επιχειρήσεων του αγροδιατροφικού τομέα, καθώς παρέχει ευρεία δέσμη τραπεζικών λύσεων και σύγχρονων χρηματοδοτικών εργαλείων.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης