Φορέας Ακινήτων: Εκπνέει η νέα προθεσμία για την υποβολή

Φορέας Ακινήτων: Εκπνέει η νέα προθεσμία για την υποβολή

Τουλάχιστον έξι funds φέρεται να είχαν συμμετάσχει στον διαγωνισμό, ο οποίος αρχικά έληγε στις αρχές του περασμένου Αυγούστου, για να επαναπροκηρυχθεί

akinita_eurokinissi_psigeio
Το ενδιαφέρον τους για την ανάληψη της διαχείρισης του Φορέα των «κόκκινων» ακινήτων ευάλωτων δανειοληπτών καλούνται να επιβεβαιώσουν εκ νέου οι επενδυτές, αφού σήμερα, Δευτέρα, λήγει και επισήμως η νέα προθεσμία που είχαν για την υποβολή μη δεσμευτικών προσφορών.

Το «παρών» στον διαγωνισμό, ο οποίος αρχικά έληγε στις αρχές του περασμένου Αυγούστου για να επαναπροκηρυχθεί λόγω μη εμπρόθεσμης υποβολής των προβλεπόμενων εγγράφων, είχαν δώσει τουλάχιστον έξι funds (σ.σ. μεταξύ των οποίων οι Fortress, Davidson Kempner, Bain και Bracebridge), με τις συμμετοχές να είναι είτε μεμονωμένες, είτε σε συμπράξεις με άλλους επενδυτές ή εταιρείες ακινήτων, servicers κ.ο.κ.

Υπενθυμίζεται πως η Fortress δραστηριοποιείται στην Ελλάδα μέσω της doValue, η οποία, όπως προκύπτει από τις παρουσιάσεις της ιταλικής μητρικής, ποντάρει στον Φορέα για αύξηση των υπό διαχείριση κεφαλαίων της και η Davidson Kempner συνδέεται με τη Cepal, ενώ η Intrum από την πλευρά της, δηλώνει πρόθυμη να παράσχει οποιαδήποτε βοήθεια στο Δημόσιο σε επίπεδο υποδομών, χωρίς, ωστόσο, να προτίθεται να κατέβει στον διαγωνισμό.

Η ηλεκτρονική αποσφράγιση και αξιολόγηση των φακέλων εκδήλωσης ενδιαφέροντος αναμένεται να αποκρυσταλλώσει το τοπίο, αναφορικά με τον αριθμό, αλλά και το μείγμα των συμμετοχών, εκκινώντας, ουσιαστικά, τη διαδικασία έναρξης του ανταγωνιστικού διαλόγου, στο πλαίσιο του οποίου θα τεθούν επί τάπητος τυχόν ενστάσεις από πλευράς των επενδυτών.

Διαβάστε αναλυτικά στο newmoney.gr

Ειδήσεις σήμερα:

Έλενα Χαραλαμπούδη: Η πιο viral μαμά


Μπρίτνεϊ Σπίαρς: Συμφώνησε να βάλει τέλος στη δικαστική διαμάχη με τον πατέρα της


Η τρομακτική τούμπα του Αμερικανού ράπερ Post Malone στη σκηνή – Δείτε βίντεο
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Best of Network

Δείτε Επίσης