Τουρισμός: Στα 15,4 εκατ. οι διεθνείς αεροπορικές και οδικές αφίξεις στο 7μηνο του 2022

Τουρισμός: Στα 15,4 εκατ. οι διεθνείς αεροπορικές και οδικές αφίξεις στο 7μηνο του 2022

Άγγιξαν ήδη στο επτάμηνο τα νούμερα του 2019 οι διεθνείς αεροπορικές αφίξεις

aerodromio_touristes_xr
Σχεδόν στα ίδια επίπεδα με το 2019 κινούνται οι διεθνείς αεροπορικές αφίξεις σε όλη τη χώρα για το επτάμηνο του τρέχοντος έτους, με τα δύο αεροδρόμια σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη να καταγράφουν τη μεγαλύτερη ψαλίδα και μάλιστα σε διψήφιο ποσοστό– έναντι της περιόδου προ πανδημίας. Μακρύ δρόμο μέχρι να καλύψει τις απώλειες της πανδημίας έχει ακόμη ο οδικός τουρισμός στη χώρα μας που κινείται ακόμη λίγο κάτω από τα 2/3 της περιόδου Ιανουαρίου- Ιουλίου του 2019.

Σε απόλυτους αριθμούς, με βάση τα στοιχεία των διεθνών αφίξεων που έχει επεξεργαστεί το Ινστιτούτο του Συνδέσμου Ελληνικών Τουριστικών Επιχειρήσεων (ΙNSETE), οι διεθνείς αεροπορικές αφίξεις διαμορφώθηκαν την περίοδο Ιανουαρίου-Ιουλίου 2022 στα 11,5 εκατομμύρια έναντι 11,7 εκατ. της περιόδου Ιανουαρίου-Ιουλίου 2019, παρουσιάζοντας μείωση κατά 2,3% ή αλλιώς κατά 274 χιλ. αφίξεις.

Οσον αφορά το σύνολο των διεθνών οδικών αφίξεων για το ίδιο διάστημα ήταν στα 3,9 εκατομμύρια, έναντι 6,2 εκατ. της περιόδου Ιανουαρίου-Ιουλίου 2019, παρουσιάζοντας μείωση κατά 36,6% ή αλλιώς κατά 2,3 εκατομμύρια. Από τους βασικούς λόγους είναι το γεγονός ότι φέτος η σεζόν στον οδικό τουρισμό ξεκίνησε αργότερα, μέσα στον Ιούνιο, λόγω και της αρνητικής ψυχολογίας (ελέω της εισβολής της Ρωσίας στην Ουκρανία) των αγορών στην ευρύτερη περιοχή μας, ειδικά αυτών που βρίσκονται πιο κοντά στην εμπόλεμη περιοχή. Επιπλέον σημαντικό ρόλο έπαιξε και το υψηλότερο κόστος που έχει δημιουργήσει ο πόλεμος, η ενεργειακή κρίση και η ακρίβεια ιδιαίτερα για τις βαλκανικές χώρες, εξ’ ού και καταγράφηκε και επαναπροσδιορισμός του οδικού τουρισμού ανά Περιφέρεια όσον αφορά τις εθνικότητες, εξαιτίας της απώλειας Ρώσων και Ουκρανών.

Διαβάστε αναλυτικά στο newmoney.gr

Ειδήσεις σήμερα

Καιρός: Ισχυροί βόρειοι άνεμοι έως 8 μποφόρ - Πού θα βρέξει

Αρνητικός ο Μπάιντεν να ανακηρυχθεί η Ρωσία «κράτος που υποστηρίζει την τρομοκρατία», όπως αξιώνει η Ουκρανία

Οι ΗΠΑ προτρέπουν το Ισραήλ να «αποδώσει ευθύνες» για τον φόνο της δημοσιογράφου Σιρίν Αμπού Άκλεχ
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

Best of Network

Δείτε Επίσης