Υπόθεση Wind Media: Διαδικτυακή πυραμίδα με χιλιάδες θύματα και στην Ελλάδα

Υπόθεση Wind Media: Διαδικτυακή πυραμίδα με χιλιάδες θύματα και στην Ελλάδα

Μια «πυραμίδα» που είχε στηθεί για να αυξήσει –επί πληρωμή– τον αριθμό των likes και των ακολούθων επιχειρήσεων και ιδιωτών στα social media κατέρρευσε - Πώς λειτουργούσε, πού εμπλέκονται τα κρυπτονομίσματα - Πόσα είναι τα θύματά της στη χώρα μας

Screenshot_47
Σύμφωνα με πληροφορίες οι οποίες κάνουν τις τελευταίες ώρες τον γύρο των μέσων κοινωνικής δικτύωσης, μια ακόμα πυραμίδα φέρεται να γκρεμίστηκε, συμπαρασύροντας χιλιάδες Έλληνες, οι οποίοι είδαν τις «επενδύσεις» τους, ύψους εκατομμυρίων ευρώ, να χάνονται, έπειτα από αυτή την καλοστημένη απάτη.

Αυτή η πυραμίδα απευθυνόταν σε ανθρώπους που δραστηριοποιούνται στο διαδίκτυο και επιθυμούσαν να αποκτήσουν ένα επιπλέον εισόδημα κατά τη διάρκεια του σερφαρίσματός τους σε facebook, youtube, tiktok. Με άλλα λόγια, βασιζόταν στην αξία που έχουν τα «likes», στα ψηφιακά social media. Ως γνωστόν, το Facebook, το Youtube και το TikTok, έχουν έσοδα από τις διαφημίσεις που ανεβάζουν. Για να αποκτούν αξία και να είναι αποτελεσματικές οι διαφημίσεις, πρέπει να έχουν αρκετά «views», δηλαδή να τις παρακολουθούν πολλοί χρήστες. Επίσης, πρέπει να έχουν «likes», δηλαδή να δηλώνουν οι χρήστες ότι τους αρέσει αυτό που παρακολουθούν. Ταυτόχρονα, να έχουν «followers», δηλαδή χρήστες οι οποίοι ακολουθούν τις αναρτήσεις των διαφημιζομένων.

Πώς λειτουργούσε αυτή η πυραμίδα
Η Wind Media, λοιπόν, υποσχόταν ότι θα παρείχε έξτρα εισόδημα στους χρήστες που θα έκαναν “like”, σε συγκεκριμένες διαφημίσεις, λογαριασμούς, βιντεάκια και ιστορίες που ανεβαίνουν στα social media. Για να γίνει κάποιος μέλος της Wind Media έδινε ένα ποσό εγγραφής, το οποίο θα αποσβενόταν από τα έσοδα που θα προσέφερε η Wind Media στο μέλος της, σε διάστημα μικρότερο του μηνός.


Κλείσιμο
Η πυραμίδα, ανάλογα με το «πακέτο» που επέλεγε το μέλος, που ονομαζόταν VIP (Very Important Person), δηλαδή πολύ σημαντικό πρόσωπο, τον πλήρωνε από 0,50€ έως 2,30€, ανά like, δηλαδή συνολικό ημερήσιο κέρδος από 1,5€ έως 138€, που κατέληγε σε ένα μηνιαίο εισόδημα από 120€ έως 4.140€, ανάλογα με το ποσό της εγγραφής.

Ο εγγεγραμμένος χρήστης έβλεπε αναρτήσεις και βίντεο, έκανε like στις αναρτήσεις και στα βίντεο, και έκανε εγγραφή σαν ακόλουθος στις αναρτήσεις ή στα βίντεο για να τα ακολουθεί. Στη συνέχεια, έπρεπε να κάνει screenshot στην οθόνη του και να στείλει τη φωτογραφία στη Wind Media, για να αποδεικνύει ότι έχει δει την ανάρτηση και το βίντεο και ότι έχει πραγματοποιήσει σωστά τα «likes» και τα «follows». Στη συνέχεια, κάθε νέο μέλος που θα προσκαλούσε ο κάθε εγγεγραμμένος VIΡ χρήστης θα λάμβανε 15% προμήθεια επί των κερδών του νέου χρήστη. Οι άνθρωποι της Wind Media καλούσαν τα νέα VIP μέλη να εγγραφούν μέσω ανταλλακτηρίου κρυπτονομισμάτων Binance, να μετατρέψουν τα ευρώ τους σε crypto Tether, να τα καταθέσουν στη Wind Media και να περιμένουν να κάνουν ανάληψη των κερδών τους, μέσω του USDT Wallet και της Binance.


ΠΗΓΗ: NEWMONEY
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης