Έκρηξη επενδύσεων σε ανανεώσιμες πηγές ενέργειας με 2.500 MW το 2022

Έκρηξη επενδύσεων σε ανανεώσιμες πηγές ενέργειας με 2.500 MW το 2022

Μόλις 1.400 MW θα προσθέσει φέτος στην αγορά η Γερμανία - Στην Kομισιόν η έγκριση του μηχανισμού για το πλαφόν

103058608_l
Mια κοσμογονία επενδύσεων στην πράσινη ανάπτυξη προέβλεψε χθες ο υπουργός Ενέργειας και Περιβάλλοντος κ. Κώστας Σκρέκας, λέγοντας ότι φέτος τα νέα έργα ανανεώσιμων πηγών ενέργειας θα φτάσουν τα 2.500 MW από 1.500 MW πέρσι μια χρονιά που οι ΑΠΕ δεν αναπτύχθηκαν στο βαθμό που είχε προβλεφθεί.

Μιλώντας στο Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο, ανέφερε ότι ο αντίστοιχος αριθμός το 2020 ήταν 1.000 MW και πρόσθεσε το παράδειγμα της Γερμανίας, η οποία υπολογίζεται ότι θα διευρύνει κατά 1400 MW το πράσινο χαρτοφυλάκιό της.

Ο υπουργός επανέλαβε ότι η μόνη διέξοδος για την κρίση τιμών είναι η επιτάχυνση της ενεργειακής μετάβασης. Όπως είπε, για κάθε 1.000 MW ισχύος ενέργειας από ΑΠΕ παράγονται 1,5 εκ. θερμικές μεγαβατώρες (MWh). Επομένως τα 2.000 MW αντικαθιστούν 3 εκ. θερμικές MWH φυσικού αερίου. Με τιμή 100 ευρώ η MWh, σημαίνει 300 εκατ. ευρώ.

Το επενδυτικό πάντως τσουνάμι που προβλέπει το ΥΠΕΝ, αντιμετωπίζει με σκεπτικισμό η αγορά, η οποία κάνει λόγο για αδικαιολόγητες καθυστερήσεις στην υλοποίηση του νέου κύκλου των ανταγωνιστικών διαδικασιών αλλά και των μεγάλων περιορισμών στον ηλεκτρικό χώρο.

Διαβάστε αναλυτικά στο newmoney.gr

Ειδήσεις σήμερα:

Φόβοι για τους μαχητές του Αζοφστάλ μετά την παράδοσή του - Παρατεταμένο πόλεμο βλέπει το Κίεβο

Μητσοτάκης: Έδειξε και στο Κογκρέσο χάρτες της «Γαλάζιας Πατρίδας» -Yποσχέσεις για συνέχιση του «εμπάργκο» σε F-16 και F-35 στην Άγκυρα

Αποφασίζουν σήμερα οι ειδικοί για τις μάσκες - Τι θα ισχύσει για μέσα μεταφοράς, σχολεία, καταστήματα
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης