Τιμολόγια ρεύματος: Ο πόλεμος της ρήτρας αναπροσαρμογής για κυβέρνηση και ΣΥΡΙΖΑ

Τιμολόγια ρεύματος: Ο πόλεμος της ρήτρας αναπροσαρμογής για κυβέρνηση και ΣΥΡΙΖΑ

Οι ακροάσεις των προμηθευτών, τα ψιλά γράμματα των λογαριασμών και οι μεγάλες καθυστερήσεις της ΡΑΕ στις αλλαγές των τιμολογίων

revma
Την ώρα που η κυβέρνηση επεξεργάζεται το τελικό σχέδιο για την αποκλιμάκωση των τιμών στο ρεύμα, φουντώνει η συζήτηση για τις τιμές ηλεκτρικής ενέργειας, με τον ΣΥΡΙΖΑ να ανεβάζει τους τόνους.

Ο Αρχηγός της Αξιωματικής αντιπολίτευσης Αλέξης Τσίπρας αναμένεται σήμερα να προχωρήσει σε δύο πρωτοβουλίες που στόχο έχουν να αποδυναμώσουν την κυβερνητική πολιτική των υψηλών επιδοτήσεων ηλεκτρισμού και στήριξης των επιχειρήσεων εν μέσω του κύματος της ακρίβειας, αλλά και να ασκήσει πιέσεις στον ρυθμιστή για παρεμβάσεις στην αγορά ηλεκτρικής ενέργειας, βάζοντας συχνά στο κάδρο το τελευταίο διάστημα τη Ρυθμιστική Αρχή Ενέργειας.

Η πρώτη κίνηση αφορά στην κατάθεση νομοθετικής τροπολογίας με την οποία ζητείται να γίνει η αναστολή στην εφαρμογή της ρήτρας αναπροσαρμογής μέχρι να εκδικαστεί η νομιμότητά της από τα ελληνικά δικαστήρια.

Από τον περασμένο Σεπτέμβριο η επίμαχη ρήτρα οφείλεται για τους υπέρογκους λογαριασμούς ρεύματος που παραλαμβάνουν οι καταναλωτές και οι επιχειρήσεις, η οποία οδηγεί στο ψαλίδισμα των οικογενειακών προϋπολογισμών, καθώς τους μεταφέρει όλο το βάρος των ανατιμήσεων των διεθνών τιμών των καυσίμων.

Παράλληλα ο κ. Τσίπρας μέσα σε ένα μήνα από την προηγούμενη επίσκεψη ομάδας βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ στη ΡΑΕ, αναμένεται να έχει σήμερα συνάντηση με τον Πρόεδρο της Αρχής Θανάση Δαγούμα και τους αντιπροέδρους.

Διαβάστε περισσότερα στο Newmoney.gr


Ειδήσεις σήμερα:

Ουκρανία: Προς την Οδησσό στρέφεται ο Πούτιν – 33 δισεκατομμύρια βοήθεια στέλνει ο Μπάιντεν στο Κίεβο

Άιρλαντ Μπάλντουιν: Το αλκοόλ, ο εθισμός στα χάπια και οι διατροφικές διαταραχές


Μάνος Δασκαλάκης: Στο φως η κατάθεσή του - Τι λέει για τους θανάτους των παιδιών και τη Ρούλα Πισπιρίγκου
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης