«Δεν πληρώνω» λέει ο Τσίπρας για τη ρήτρα αναπροσαρμογής - «Θέλει να ξαναβυθίσει τη χώρα στην άβυσσο, όπως το '15» απαντά η κυβέρνηση

«Δεν πληρώνω» λέει ο Τσίπρας για τη ρήτρα αναπροσαρμογής - «Θέλει να ξαναβυθίσει τη χώρα στην άβυσσο, όπως το '15» απαντά η κυβέρνηση

Σε πολύ υψηλούς τόνους η απάντηση του κυβερνητικού εκπροσώπου Γιάννη Οικονόμου για την ανάρτηση του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ - «Ο λαός, που έπαθε κι έμαθε, δεν θα του το επιτρέψει να βυθίσει ξανά τη χώρα στην άβυσσο» ανέφερε

tsipras-oikonomou
«Ο κ. Τσίπρας επιδιώκει να βυθίσει τη χώρα στην άβυσσο όπως και το 2015 δήλωσε το απόγευμα της Πέμπτης ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιάννης Οικονόμου σχολιάζοντας την ανάρτηση του Αλέξη Τσίπρα για την τροπολογία που προτίθεται να καταθέσει ο ΣΥΡΙΖΑ στη Βουλή για μη πληρωμή της ρήτρας αναπροσαρμογής.

Αναλυτικά η δήλωση του κυβερνητικού εκπροσώπου Γιάννη Οικονόμου έχει ως εξής:

«Παράλογο και επικίνδυνο -αλλά δυστυχώς όχι πρωτοφανές για τον κ. Τσίπρα– είναι να χαρακτηρίζει πολιτικός αρχηγός κοινοβουλευτικού κόμματος παράνομο το νόμο. Όπως πικρά κατάλαβαν όσοι, την περίοδο των μνημονίων, εξαπατήθηκαν από τον κ. Τσίπρα και τα διάφορα κινήματα-δορυφόρους του, σαν το αλήστου μνήμης «Δεν Πληρώνω», τα εύκολα λόγια και οι υποσχέσεις για μαγικές λύσεις επιδεινώνουν τα προβλήματα, δεν τα λύνουν ποτέ.

Η Κυβέρνηση, γνωρίζοντας πολύ καλά την επιβάρυνση των πολιτών από την παγκόσμια κρίση στην ενέργεια, έχει ήδη δαπανήσει πάνω από 4 δισ. για να καλυφθεί μέρος των αυξήσεων. Για αυτό στις τιμές λιανικής η Ελλάδα ήταν κάτω από τον ευρωπαϊκό μέσο όρο το μήνα Μάρτιο. Χάρη στις πολιτικές έμπρακτης στήριξης, οι Έλληνες πολίτες πλήρωσαν φθηνότερα το ρεύμα από τους Ισπανούς και τους Πορτογάλους, τους οποίους συχνά επικαλείται ο κ. Τσίπρας, ενώ αντίστοιχη αναμένεται να είναι η εικόνα και τον Απρίλιο.

»Γνωρίζουμε πολύ καλά ότι η συγκυρία είναι εκρηκτική και οι δυσκολίες για τους πολίτες μεγάλες. Η κυβέρνηση, πέραν των όσων έχει ήδη κάνει θα εξαντλήσει κάθε περιθώριο, για να μετριάσει τις επιπτώσεις της παγκόσμιας ενεργειακής κρίσης. Γι΄αυτό επεξεργάζεται ένα ακόμη εφαρμόσιμο σχέδιο ουσιαστικής παρέμβασης στην τιμή της ηλεκτρικής ενέργειας. Ο κ. Τσίπρας επιδιώκει να ξαναβυθίσει τη χώρα στην άβυσσο, όπως και το 2015. Ο λαός, που έπαθε κι έμαθε, δεν θα του το επιτρέψει».

«Η ρήτρα αναπροσαρμογής είναι και παράλογη και παράνομη. Καταθέτουμε τροπολογία, ώστε οι καταναλωτές να μην την πληρώνουν, χωρίς να τους κόβεται το ρεύμα, μέχρις ότου κριθεί η νομιμότητά της στα ελληνικά δικαστήρια. Καλούμε όλα τα κόμματα να στηρίξουν αυτή την πρωτοβουλία» είχε τονίσει νωρίτερα ο Αλέξης Τσίπρας.

Ειδήσεις σήμερα:

Το άνοιγμα λογαριασμών σε ρούβλια στην Gazprombank ενδέχεται να συνιστά παραβίαση των κυρώσεων, λένε οι Βρυξέλλες

Φωτιά σε τουριστικό λεωφορείο με 30 επιβάτες στον Μπράλο

Μπορούμε να υπερασπιστούμε τον εαυτό μας με επιθέσεις σε ρωσικές βάσεις, λέει σύμβουλος του Ζελένσκι
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης