Στάση αναμονής στα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια ενόψει ΕΚΤ - Σε θετικό πρόσημο οι ασιατικές αγορές

Στάση αναμονής στα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια ενόψει ΕΚΤ - Σε θετικό πρόσημο οι ασιατικές αγορές

Οι αγορές δεν αναμένουν κάποια αλλαγή στα επιτόκια ακόμα, ωστόσο είναι προετοιμασμένες ότι τη ΕΚΤ θα βάλει τις βάσεις για σύσφιξη της πολιτικής της ΕΚΤ μέσα στο καλοκαίρι

borsa
Προσεκτικές κινήσεις καταγράφονται στους ευρωπαϊκούς χρηματιστηριακούς δείκτες καθώς οι επενδυτές αναμένουν την απόφαση της ΕΚΤ για τη νομισματική της πολιτική σήμερα το μεσημέρι, ενώ παρακολουθούν και τις εξελίξεις με τον πόλεμο στην Ουκρανία.

Ο πανευρωπαϊκός Stoxx 600 σημειώνει άνοδο 0,10% στις 457,25 μονάδες, με τις μετοχές του κλάδου ταξιδίων και αναψυχής να κερδίζουν 1%, ενώ οι τηλεπικοινωνίες μειώθηκαν κατά 0,6%.

Στα μεγαλύτερα ταμπλό της ευρωπαϊκής ηπείρου ο βρετανικός FTSE 100 με απώλειες 0,25%, ο γερμανικός DAX με άνοδο 0,31%, ο γαλλικός CAC 40 ενισχύεται 0,58%, ο ιταλικός FTSE MIB με άνοδο 0,34% και ο ισπανικός ΙΒΕΧ 35 με κέρδη 0,31%.

Η ΕΚΤ αναμένεται να ανακοινώσει την απόφαση για τη νομισματική της πολιτική και οι αγορές στις 14:45 ώρα Ελλάδος. Οι αγορές δεν αναμένουν κάποια αλλαγή στα επιτόκια ακόμα, ωστόσο είναι προετοιμασμένοι ότι το συμβούλιο της τράπεζας θα υιοθετήσει έναν πιο αυστηρό τόνο και θα βάλει τις βάσεις για σύσφιξη της πολιτικής της ΕΚΤ μέσα στο καλοκαίρι, καθώς ο πληθωρισμός οδεύει προς νέο ιστορικό υψηλό.

Αγορές Ασία - Ειρηνικού

Κλείσιμο
Ανοδικά κινήθηκαν οι περισσότεροι ασιατικοί δείκτες σήμερα Πέμπτη, καθώς οι επενδυτές παρακολουθούν τις αντιδράσει των αγορών μετά την απόφαση των κεντρικών τραπεζών σε Νότια Κορέα και Σιγκαπούρη να προχωρήσουν στη σύσφιξη της νομισματικής τους πολιτικής.

O Κospi στη Νότια Κορέα δεν σημείωσε αξιόλογες μεταβολές καθώς υποχώρησε οριακά κατά 0,02% και ο Straits Times στη Σιγκαπούρη ενισχύθηκε οριακά κατά 0,03%.

Η κεντρική τράπεζα της Νότιας Κορέας αποφάσισε να αυξήσει το επιτόκιο της κατά 25 μονάδες βάσης στο 1,50%. Αυτή ήταν η τέταρτη αύξηση από τον Αύγουστο του 2021.

Στους υπόλοιπους δείκτες, στην Αυστραλία ο S&P/ASX 200 κερδίζει σχεδόν 0,6% και η ανεργία Μαρτίου έμεινε αμετάβλητη στο 4%. Ο ιαπωνικός Nikkei έκανε άλμα 1,22% ενω ο ευρύτερος Topix κέρδισε 0,79%.

Στην ηπειρωτική Κίνα ο Shanghai composite με άνοδο 1,49% και ο Shenzhen με άνοδο 0,44%.

Ειδήσεις σήμερα:

Ποιο είναι το μυστικό πίσω από την επιτυχή αντιμετώπιση των Ρώσων από τον ουκρανικό στρατό

Καταθέτει σήμερα στο δικαστήριο η σύμβουλος ψυχικής υγείας που παρακολουθούσε τον Μπάμπη και την Καρολάιν

Εξετάσεις στα Γυμνάσια: Οι μαθητές θα δώσουν 7 μαθήματα σε 6 μέρες
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης