Eυρωβαρόμετρο: Πάνω από 1 στους 3 Έλληνες έχουν μείνει σε «Airbnb» τουλάχιστον μία φορά

Eυρωβαρόμετρο: Πάνω από 1 στους 3 Έλληνες έχουν μείνει σε «Airbnb» τουλάχιστον μία φορά

Tο τελευταίο Ευρωβαρόμετρο «μετρά» τις προτιμήσεις των κατοίκων της Ε.Ε. ανά χώρα και αποτυπώνει και τις προτιμήσεις των Ελλήνων σε σύγκριση με τους υπόλοιπους Ευρωπαίους

ellines_airbnb_mk
Πόσο εξοικειωμένοι είναι οι Έλληνες με τις βραχυχρόνιες μισθώσεις;

Την απάντηση δίνει το τελευταίο Ευρωβαρόμετρο που «μετρά» τις προτιμήσεις των κατοίκων της Ε.Ε. ανά χώρα και αποτυπώνει και τις προτιμήσεις των Ελλήνων σε σύγκριση με τους υπόλοιπους Ευρωπαίους. Οι Έλληνες λοιπόν βρίσκονται πάνω από τον ευρωπαϊκό μέσο όρο όσον αφορά τη διαμονή σε δωμάτιο τύπου Airbnb, δηλώνοντας σε ποσοστό κοντά στο 36% ότι έχουν μείνει τουλάχιστον μία φορά σε αυτού του είδους το κατάλυμα, έναντι του 29% που είναι το αντίστοιχο ποσοστό σε όλη την Ε.Ε..

Αναλυτικότερα, ένα 8% (σ.σ. όπως και στην υπόλοιπη Ε.Ε.) δηλώνει ότι μένει ανά τακτά χρονικά διαστήματα λίγων μηνών, ένα 23% σποραδικά (17% στην Ε.Ε.) κι ένα 4% ότι ναι μεν έχει μείνει αλλά δεν προτίθεται να το ξανακάνει (5% στην Ε.Ε.). Στον αντίποδα σε αυτούς που δεν έχουν μείνει ποτέ σε αυτού του είδους το κατάλυμα είναι 64% στην Ελλάδα, έναντι του 71% που είναι ο ευρωπαϊκός μέσος όρος.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: https://www.newmoney.gr
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης