Wall Street: Με κέρδη έκλεισαν οι τρεις μεγάλοι δείκτες

Wall Street: Με κέρδη έκλεισαν οι τρεις μεγάλοι δείκτες

Στο 0,6% η άνοδος για τον S&P 500, στο 1% ο Dow Jones και στο 0,7% ο Nasdaq

wall
Ενισχυμένοι βγήκαν από τη σημερινή συνεδρίαση οι τρεις βασικοί δείκτες της Wall Street, με τον S&P 500 να σκαρφαλώνει σε ιστορικό υψηλό.

Ο S&P 500 σημείωσε άνοδο 0,6% κλείνοντας στις 4.266,49 μονάδες, επαναλαμβάνοντας το προηγούμενο ρεκόρ του από τις 14 Ιουνίου και αντισταθμίζοντας πλήρως τις απώλειες που προκλήθηκαν από τον άξονα πολιτικής της Federal Reserve. Ο βιομηχανικός δείκτης Dow Jones πρόσθεσε 322,58 μονάδες, ή 1%, στις 34.196,82 μονάδες. Ο Nasdaq σημείωσε άνοδο 0,7% και έφτασε σε νέο ρεκόρ στις 14,369,71 μονάδες.

Η Tesla πρόσθεσε 3,5%, ενώ η Caterpillar σημείωσε άνοδο 2,6%. Η μετοχή της Goldman Sachs αυξήθηκε περίπου 2%, ενώ η JPMorgan κέρδισε σχεδόν 1%.

Η αμερικανική οικονομία αναπτύχθηκε με ρυθμό 6,4% το πρώτο τρίμηνο του έτους, σύμφωνα με την τελευταία αναθεώρηση των στοιχείων του υπουργείου Εμπορίου των ΗΠΑ, η οποία επιβεβαίωσε την πρώτη μέτρηση. Οι αναλυτές προέβλεπαν ότι η μέτρηση θα μείνει αμετάβλητη στο 6,4%.

Στην αγορά εμπορευμάτων, η τιμή του πετρελαίου WTI έπιασε νέο υψηλό 2,5 ετών καθώς ενισχύθηκε 0,3% στα 73,30 δολάρια ανά βαρέλι ενώ η τιμή του χρυσού σημείωσε πτώση 0,4% στα 1.776 δολ./oz.

Στην αγορά ομολόγων, η απόδοση του αμερικανικού 10ετούς κινήθηκε υψηλότερα κατά μία μονάδα βάσης στο 1,49%. Στην αγορά συναλλάγματος το δολάριο υποχώρησε 0,1% σε σχέση με το ευρώ στο 1,1936 δολ.

Πηγή: www.newmoney.gr

Ειδήσεις σήμερα:

Πρώτη μέρα χωρίς μάσκες σε εξωτερικούς χώρους – Τέλος από Δευτέρα και η απαγόρευση κυκλοφορίας

Επίθεση σε Μητροπολίτες: Από το ίντερνετ αγόρασε το βιτριόλι ο δράστης - Άρχισε το «ράντισμα» όταν κατάλαβε ότι θα τον καθαιρέσουν

Αφγανός βίασε την έγκυο - Η κοπέλα ζήτησε βοήθεια από τρεις Πακιστανούς και τη βίασαν κι αυτοί
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης