ISOMAT: Η ελληνική πολυεθνική που γράφει μια ιστορία αδιάκοπης επιχειρηματικής ανάπτυξης

ISOMAT: Η ελληνική πολυεθνική που γράφει μια ιστορία αδιάκοπης επιχειρηματικής ανάπτυξης

Η ISOMAT είναι μία ελληνική παραγωγική εταιρία δομικών χημικών και κονιαμάτων με πολυεθνικό χαρακτήρα. Ιδρύθηκε το 1980 με στόχο να παράγει στην Ελλάδα ειδικά δομικά υλικά υψηλής ποιότητας, προσιτά όμως στον Έλληνα καταναλωτή. Έως τότε, τα προϊόντα αυτά ήταν εισαγόμενα ως επί το πλείστον.

isomat_thess_Art
Σήμερα αποτελεί μία από τις σημαντικότερες βιομηχανίες δομικών υλικών στη Νοτιοανατολική Ευρώπη. Διαθέτει 3 παραγωγικές μονάδες, εκ των οποίων η πρώτη βρίσκεται στη μητρική εταιρία στην Ελλάδα και οι άλλες δύο στις θυγατρικές της εταιρίες στη Σερβία και στη Ρουμανία. Επιπλέον, διαθέτει 5 εμπορικές θυγατρικές εταιρίες σε Γερμανία, Ρωσία, Τουρκία, Βουλγαρία και Σλοβενία. Παράλληλα, τα προϊόντα της ISOMAT εξάγονται σε περίπου 60 χώρες παγκοσμίως, μέσω τοπικών διανομέων ή αντιπροσώπων.

Η εταιρία μας παράγει και διαθέτει πάνω από 350 διαφορετικά προϊόντα που μπορούμε να τα κατατάξουμε στις παρακάτω έξι βασικές κατηγορίες:
Στεγανωτικά Υλικά
Χρώματα και Σοβάδες
Κλείσιμο
Κόλλες και Αρμόστοκοι
Επισκευαστικά Υλικά
Βελτιωτικά Πρόσμικτα
Επιστρώσεις Δαπέδων

Η ISOMAT δίνει ιδιαίτερη βαρύτητα στην καινοτομία και στη συνεχή ανάπτυξη νέων προϊόντων. Για το λόγο αυτό διαθέτει ένα ισχυρό τμήμα Έρευνας και Ανάπτυξης (R&D), που αποτελείται από 7 χημεία, 5 στην Ελλάδα και 2 στις θυγατρικές του εξωτερικού. Εκεί εργάζονται έμπειροι χημικοί, οι οποίοι δημιουργούν κάθε χρόνο 15-20 νέα προϊόντα, παρακολουθώντας τις σύγχρονες τεχνολογικές εξελίξεις και απαιτήσεις του κατασκευαστικού κλάδου.

Όραμά μας είναι να γίνουμε ένας κορυφαίος, σε διεθνές επίπεδο, συνεργάτης αξιόπιστων, καινοτόμων και ολοκληρωμένων λύσεων για τον κατασκευαστικό κλάδο, με προτεραιότητα πάντα τη βιωσιμότητα.

Αποστολή μας είναι η ανάπτυξη, η παραγωγή, η προώθηση και η υποστήριξη μιας ευρείας γκάμας δομικών χημικών, κονιαμάτων και χρωμάτων υψηλής ποιότητας και προστιθέμενης αξίας για τον κατασκευαστικό τομέα, σε επιλεγμένες περιοχές, μέσω του δικτύου των θυγατρικών εταιριών μας και των τοπικών αντιπροσώπων μας.

Στη σημερινή δυναμική εξέλιξη της ISOMAT, σημαντικό ρόλο έπαιξε η στρατηγική που ακολουθήσαμε κατά τη δεκαετή περίοδο της οικονομικής κρίσης. Συνεχίσαμε απρόσκοπτα τις απαιτούμενες επενδύσεις μας σε τεχνολογία, μηχανολογικό και κτιριακό εξοπλισμό, θεωρώντας ότι η κρίση κάποτε θα τελείωνε. Έτσι δημιουργήσαμε 2 πρόσθετες γραμμές παραγωγής, ουσιαστικά 2 νέα εργοστάσια: Παραγωγή οικοδομικών χρωμάτων και παραγωγή πολυουρεθανικών στεγανωτικών προϊόντων, κυρίως ενός συστατικού. Επίσης, αυξήσαμε το στελεχιακό μας δυναμικό ποιοτικά και ποσοτικά θεωρώντας ότι οι άνθρωποί μας είναι το βασικότερο στοιχείο της εταιρίας μας.

Αλλά και κατά τη διάρκεια της πανδημίας συνεχίσαμε απρόσκοπτα την ανάπτυξή μας, επενδύοντας συνεχώς τόσο σε στελεχιακό, όσο και σε μηχανολογικό δυναμικό.

Το αποτέλεσμα των προσπαθειών μας αποδεικνύεται από τους αριθμούς. Το 2009, τελευταία χρονιά πριν υποστούμε σαν εταιρία τις επιπτώσεις της οικονομικής κρίσης, οι πωλήσεις της Ελλάδας ανέρχονταν στα 32,5 εκ.€ και του Ομίλου στα 34,6 εκ.€.

Το 2020, μετά από τόσα χρόνια οικονομικής κρίσης και πανδημίας, οι πωλήσεις της Ελλάδας ήταν 57 εκ.€ και του Ομίλου 74,6 εκ.€, ενώ ήδη στο 2021 συνεχίζεται η ανοδική πορεία.

Μελλοντικά, στρατηγική μας επιλογή αποτελεί επίσης και μία πιθανή εξαγορά εταιρίας παραγωγής προϊόντων, που θα πλαισιώνουν τα δικά μας.
isomat_oinofita
Οι εγκαταστάσεις Αθηνών της ISOMAT στα Οινόφυτα Αττικής


isomat_servia
Η θυγατρική παραγωγική εταιρία της ISOMAT στο Βελιγράδι, Σερβία

isomat_roumania
Η θυγατρική παραγωγική εταιρία της ISOMAT στο Βουκουρέστι, Ρουμανία


Εταιρικό βίντεο ISOMAT: https://www.youtube.com
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης