Αγοραστική φρενίτιδα για ακίνητα – Εκτοξεύονται οι τιμές σε όλο τον κόσμο (διάγραμμα)

Αγοραστική φρενίτιδα για ακίνητα – Εκτοξεύονται οι τιμές σε όλο τον κόσμο (διάγραμμα)

Οι τιμές των ακινήτων αυξάνονται παρότι η παγκόσμια οικονομία εμφάνισε τη μεγαλύτερη υποχώρηση από το Κραχ του 1929 - Από τη Νέα Ζηλανδία, στις ΗΠΑ, τη Γερμανία, την Κίνα και το Περού, υπάρχει το ίδιο φαινόμενο: οι τιμές των ακινήτων αυξάνονται χωρίς να διαφαίνεται «διόρθωση» στον ορίζοντα 

Screenshot_2021-05-28_Αγοραστικη_φρενιτιδα_για_ακινητα_-_Εκτοξευονται_οι_τιμες_σε_ολο_τον_κοσμο__διαγραμμα__-_newmoney
Δεν έχει περάσει πολύς καιρός από τότε που οι εταιρείες ανάπτυξης ακινήτων και οι κατασκευαστικοί όμιλοι προετοιμάζονταν για τα χειρότερα. Η πανδημία είχε οδηγήσει τα περισσότερα μέρη του κόσμου σε lockdown, οι επιχειρήσεις έκλειναν δεξιά κι αριστερά με εκατομμύρια ανέργους, οδηγώντας την αγορά ακινήτων σε κρίση, αναφέρει το CNN Business.

«Πέρυσι πιστεύαμε πως θα ζούσαμε ένα νέο 2008», ανέφερε η Κέιτ Έβερετ-‘ΑΑλλεν, της Knight Frank, του μεγαλύτερου ανεξάρτητου συμβουλευτικού ομίλου της Μ. Βρετανίας στο real estate. 

«Ο φόβος μας ήταν πως οι τιμές των ακινήτων θα καταρρεύσουν, όπως έχουν κάνει και στο παρελθόν. Mια αύξηση στις χρεοκοπίες και την ανεργία θα μειώσει τα διαθέσιμα εισοδήματα και θα δυσκολέψει τα νοικοκυριά. Αυτοί που έχουν την πολυτέλεια ενός δεύτερου ακινήτου μπορεί να χρειαστεί να το πουλήσουν έτσι ώστε να “οχυρώσουν” τα οικονομικά τους. Παρόλα αυτά, τίποτα από τα παραπάνω δε συνέβη», υπογράμμισε η Έβερετ-Άλλεν.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης