Ιδού ποια είναι τα πιο αποδοτικά αυτοκίνητα...

Ιδού ποια είναι τα πιο αποδοτικά αυτοκίνητα...

Μέσα στα εναλλακτικά καύσιμα που από τη μελέτη προκύπτει να είναι λιγότερο αποδοτικά και πιο επικίνδυνα, είναι τόσο τα συνθετικά καύσιμα όσο και το υδρογόνο.

Στιγμιοτυπο_2021-05-16__9_11_33_μμ
Μια νέα έρευνα δείχνει ότι τα ηλεκτρικά οχήματα είναι μια πολύ πιο αποτελεσματική λύση για τον περιορισμό των ρύπων σε σχέση ακόμα και με τα υδρογονοκίνητα, καθώς όπως αναλύεται το κόστος για την παραγωγή του υδρογόνου είναι αυξημένο. Επιπλέον, τα συνθετικά καύσιμα με τα οποία ασχολείται ιδιαίτερα έντονα τον τελευταίο καιρό η αυτοκινητοβιομηχανία, έχουν το μειονέκτημα σύμφωνα με την έρευνα, της διατήρησης της εξάρτησής μας από τα ορυκτά καύσιμα.


Με τα συγκεκριμένα παραδείγματα περί υδρογόνου και συνθετικών καυσίμων, στο κάδρο μπαίνουν τόσο η Honda με την Toyota όσο και η Porsche μια και οι δυο εταιρείες έχουν ασχοληθεί ιδιαίτερα με τις δύο αυτές εναλλακτικές μορφές. Ειδικά για τα συνθετικά καύσιμα, που συγκεντρώνουν και το ενδιαφέρον μια και πρακτικά μπορούν  να χρησιμοποιηθούν απευθείας σε αυτοκίνητα συμβατικής τεχνολογίας με κινητήρες εσωτερικής καύσης, η έρευνα αυτή υπογραμμίζει πως το ενεργειακό κόστος για την παραγωγή τους είναι πολύ μεγαλύτερο από αυτό που καταβάλλεται για τον αντίστοιχο ηλεκτρισμό.



ΔΕΙΤΕ ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ ΕΔΩ





Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης