Στο Μαξίμου το ζήτημα εμβολιασμού των ναυτικών

Στο Μαξίμου το ζήτημα εμβολιασμού των ναυτικών

Οι ενέργειες του Γιάννη Πλακιωτάκη, του Θεόδωρου Βενιάμη και του Νίκου Τσάκο - Συγκλονιστικά στοιχεία έρευνας για τους εγκλωβισμένους ναυτικούς από την ΠΕΠΕΝ(Πανελλήνια Ένωση Πλοιάρχων Εμπορικού Ναυτικού)

nautikoi-emvoliasmoi
Ο εμβολιασμός των ναυτικών -οι οποίοι είναι «ουσιώδεις εργαζόμενοι»-Key workers - συνεχίζει να αποτελεί άλυτη εξίσωση. Στην αρχή τις πανδημίας ήταν εγκλωβισμένοι στα πλοία 400.000 ναυτικοί και σήμερα ο αριθμός τους ανέρχεται στους 230.000.

Εκτός από τους ναυτικούς που είναι στα πλοία το θέμα αφορά σε όλο τον κλάδο και εκείνους που είναι στη στεριά και περιμένουν να μπαρκάρουν. Ο αριθμός των Ελλήνων ναυτικών είναι 15.000 εκ των οποίων 10.000 στο θαλάσσιο τουρισμό και 5.000 στην ποντοπόρο ναυτιλία.

Σύμφωνα με πληροφορίες του newmoney.gr, το θέμα του εμβολιασμού των Ελλήνων έχει φθάσει στο γραφείο του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη μετά από πρωτοβουλία του υπουργού Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, Γιάννη Πλακιωτάκη. Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, οι ναυτικοί της ποντοπόρου-εμπορικής ναυτιλίας θα ενταχθούν μαζί με τους συναδέλφους τους που εργάζονται στον θαλάσσιο τουρισμό. Στη ερώτηση πότε θα εμβολιαστούν η απάντηση ήταν «σύντομα αφού αρχίζει και η τουριστική περίοδος».

Ήδη από τις αρχές Μαρτίου ο Γιάννης Πλακιωτάκης έχει στείλει επιστολή στη Μαρία Θεοδωρίδου, Πρόεδρο Εθνικής Επιτροπής Εμβολιασμών ζητώντας να ενταχθούν οι Έλληνες ναυτικοί στο πρόγραμμα εμβολιασμού.

Κλείσιμο
Επίσης, η Ένωση Ελλήνων Εφοπλιστών και ο πρόεδρός της Θεόδωρος Βενιάμης κατ’ επανάληψη έχουν θέσει το θέμα μετ’ επιτάσεως τόσο στα αρμόδια υπουργεία όσο και στα διεθνή fora:

«Είναι υψίστης σημασίας να δοθεί προτεραιότητα στον εμβολιασμό των ναυτικών για τον κορωνοϊό, μαζί με άλλους εργαζόμενους της πρώτης γραμμής. Aυτό θα διασφαλίσει ένα περιβάλλον χωρίς κορωνοϊό για τους ναυτικούς, που εργάζονται υπό ιδιαίτερες συνθήκες περιορισμού, καθώς και τη διευκόλυνση των αλλαγών και του επαναπατρισμού των πληρωμάτων, που επί του παρόντος έχουν διαταραχθεί σοβαρά, προστατεύοντας παράλληλα την αδιάλειπτη λειτουργία του διεθνούς εμπορίου».

Διαβάστε το αναλυτικό ρεπορτάζ στο www.newmoney.gr 

Ειδήσεις σήμερα:

Μπάιντεν: «Η Αμερική πάει ξανά μπροστά. Είναι καιρός να πληρώσουν οι πλούσιοι το δίκαιο μερίδιο που τους αναλογεί»

Μένιος Φουρθιώτης: Το τραγικό δυστύχημα, η τηλεόραση και η πορεία στο trash

Καιρός Πάσχα - Μίνι καύσωνας: Χάρτες με τις θερμοκρασίες ανά περιοχή - Έως 39 βαθμοί στην Κρήτη
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης