Τα τρία νέα (αλλά παλιά) αφεντικά της Τράπεζας Πειραιώς, ο πόλεμος των «αθανάτων» για το Golden Hall και τα μετρητά του Τσιτσιπά

Τα τρία νέα (αλλά παλιά) αφεντικά της Τράπεζας Πειραιώς, ο πόλεμος των «αθανάτων» για το Golden Hall και τα μετρητά του Τσιτσιπά

Χαίρετε! Έχετε αντιληφθεί, φαντάζομαι, ότι δεν έχει φέτος «Πάσχα στο Χωριό», οπότε όσοι βγάζετε εισιτήρια ή κλείσατε ξενοδοχεία, αφήστε το και κάντε υπομονή, σε 14 μέρες μετά το Πάσχα πάτε για καλοκαίρι κατευθείαν, μην το παιδεύετε. Μας έπρηξαν οι «λοιμο» (λοιμοξιωλόγοι), δεν είναι λέει το ίδιο να κυκλοφορούν μερικές χιλιάδες πιτσιρικάδες στις πλατείες από το να ανοίξουν σήμερα τα εστιατόρια και να ορμήσουν μερικές εκατοντάδες χιλιάδες στα μαγαζιά της εστίασης. Ολο αυτό το σκηνικό έχει σπάσει τα νεύρα του κόσμου και του Μ.Μ. -οι μόνοι που χαίρονται στην αναμπουμπούλα είναι οι Συριζαίοι- αλλά σου λένε (στο Μ.Μ), ακόμη ούτε 20 μέρες δεν είναι, μετά θα τα ανοίξουμε.

dark-room
-Η αύξηση της Τράπεζας Πειραιώς ήταν ταυτόχρονα αφορμή και αιτία για τη βουτιά του Χρηματιστηρίου. Η μετοχή της Πειραιώς έκλεισε στο limit down με τους χρηματιστές να προβλέπουν επανάληψη της ελεύθερης πτώσης και στη σημερινή συνεδρίαση, καθώς περιμένουν ότι η τιμή θα ισορροπήσει στα επίπεδα που θα διαπραγματευτούν οι νέες μετοχές από την αύξηση. Συγκεκριμένα, οι αισιόδοξοι χρηματιστές περιμένουν ότι η μετοχή θα αναζητήσει σημείο ισορροπίας μεταξύ 1,5 και 2 ευρώ ενώ οι απαισιόδοξοι ότι η πτώση θα «φρενάρει» στο 1,20-1,30 ευρώ μέχρι να διαπραγματευτούν οι νέες μετοχές και βλέπουμε.

 
-Στο μεταξύ, σήμερα Τρίτη θα εγκριθεί το ενημερωτικό δελτίο της Πειραιώς. Μετά την κατάθεση του ενημερωτικού υπήρξαν διεργασίες καθώς η Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς έστειλε επιστολή στην τράπεζα ζητώντας συμπληρωματικές πληροφορίες για συγκεκριμένα στοιχεία της ετήσιας οικονομικής έκθεσης για το 2020. Η τράπεζα έστειλε επιστολή στο Χρηματιστήριο που αναρτήθηκε τις μεταμεσονύκτιες ώρες (00:35 της 17ης/4/21) και βάσει όσων αναφέρει η εκτιμώμενη ζημία από την πώληση μέσω τιτλοποίησης των χαρτοφυλακίων Vega και Phoenix (εφόσον εκπληρωθεί το σύνολο των αναβλητικών αιρέσεων που περιλαμβάνονται στις δεσμευτικές συμφωνίες) που έχει υπογράψει η Πειραιώς με την Intrum, θα ανέλθει σε περίπου 1,6 δισ. ευρώ.

Διαβάστε τη συνέχεια στο newmoney.gr
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

Δείτε Επίσης