ΣΟΚ: Έρχεται το... τέλος των plug-in υβριδικών στην Ευρώπη; - Τι θα κάνει η Ελλάδα;

ΣΟΚ: Έρχεται το... τέλος των plug-in υβριδικών στην Ευρώπη; - Τι θα κάνει η Ελλάδα;

Τα plug-in υβριδικά, γνωστά και ως PHEV, τα γνωρίζετε όλοι. Είναι αυτά τα υβριδικά με την μεγαλύτερη μπαταρία που μπαίνουν και στην πρίζα για να προσφέρουν κατά μέσο όρο περίπου 50 km ηλεκτρικής αυτονομίας.

Στιγμιοτυπο_2021-04-16__1_47_29_μμ

Κάπως έτσι διασταυρώνουν το πλεονέκτημα ενός οχήματος με κινητήρα καύσης με την ηλεκτροκίνηση. Έρευνες όμως έχουν δείξει πως ο χρήστης ενός PHEV αποθαρρύνεται από την τακτική φόρτιση και ουσιαστικά πάει στράφι το ατού της κίνησης μηδενικών ρύπων. Κάτι που δεν αρέσει στην ΕΕ. Επιπλέον, ένα PHEV είναι πολύπλοκο κατασκευαστικά και με μεγάλο περιβαλλοντικό αποτύπωμα σε CO2. Κάτι που επίσης δεν αρέσει στην EE. Όπως και το ό,τι οι πωλήσεις PHEV στην Ευρώπη υπερδιπλασιάστηκαν το 2020 σε 507.000 οχήματα, σχεδόν όσο και οι περίπου 539.000 πωλήσεις ηλεκτρικών οχημάτων.

Αλλά αυτό που αρέσει στους εταιρικούς χρήστες είναι πως μπορούν να απολαμβάνουν πολλά οφέλη συμπεριλαμβανομένου της πλήρους απαλλαγής από το φορολογικό τέλος της χρήσης. Και αυτό είναι που ουσιαστικά έχει δημιουργήσει μία τόσο ισχυρή ζήτηση για τα PHEV τα οποία είναι ακριβά και κοστίζουν όσο περίπου τα αμιγώς ηλεκτρικά BEV.





ΔΕΙΤΕ  ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ ΕΔΩ
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης