Φόβοι για αύξηση τιμολογίων ρεύματος από την εκτίναξη στο κόστος προμήθειας λόγω target model

Φόβοι για αύξηση τιμολογίων ρεύματος από την εκτίναξη στο κόστος προμήθειας λόγω target model

Στα ύψη το ενεργειακό κόστος - Θηλιά στον λαιμό των ιδιωτών προμηθευτών ηλεκτρισμού το νέο μοντέλο λειτουργίας της αγοράς ηλεκτρικής ενέργειας

power-lines
Τριγμούς στην αγορά ηλεκτρισμού προκαλεί η εκτίναξη των τιμών ηλεκτρικής ενέργειας στη χονδρεμπορική αγορά, με τους ιδιώτες προμηθευτές να απειλούν για μετακύλιση του κόστους στους καταναλωτές, με ορατό τον κίνδυνο βιωσιμότητας για τον κλάδο.

Τρεις εβδομάδες μετά την εφαρμογή της νέας δομής οργάνωσης και λειτουργίας της αγοράς ηλεκτρικής ενέργειας (Target Model) και τις αυξημένες προσδοκίες της κυβέρνησης για εξορθολογισμό του ενεργειακού κόστους, το κόστος της ενέργειας έχει εκτιναχθεί για τους προμηθευτές ενέργειας στα 50 εκατομμύρια ευρώ. Εξ αυτών το μεγαλύτερο κομμάτι λόγω του αυξημένου μεριδίου της επωμίζεται η ΔΕΗ, η οποία όμως κερδίζει και από τις τιμές στην χονδρεμπορική ως παραγωγός ενώ το μεγάλο «χαστούκι» επωμίζονται, οι μη καθετοποιημένοι όμιλοι, οι οποίοι πιέζουν για την λήψη άμεσων μέτρων. Σήμερα, στην κατηγορία αυτή ανήκει η πλειοψηφία των προμηθευτών ηλεκτρισμού αφού οι υπόλοιποι 4 ανήκουν στους καθετοποιημένους ομίλους δηλαδή διαθέτουν δικές τους μονάδες παραγωγής (ΔΕΗ, ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ, Μυτιληναίος, Elpedison).

Διαβάστε αναλυτικά στο newmoney.gr

Ειδήσεις σήμερα:

Προς παράταση έως το τέλος του χρόνου η προθεσμία για την επανένταξη στις 120 δόσεις

Αμβρόσιος: Θεραπεύτηκα από τον κορωνοϊό - Μόνιμο φάρμακο ο... Αγιασμός

Μητσοτάκης στο υπουργικό: «Έδειξε» παράταση του lockdown
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης