Μέτρα στήριξης και αναδρομικά συντάξεων φέρνουν πιο κοντά και νέο ομόλογο

Μέτρα στήριξης και αναδρομικά συντάξεων φέρνουν πιο κοντά και νέο ομόλογο

Αξιολόγηση - εξπρές για να μπουν 750 εκατ. ευρώ στα κρατικά ταμεία - Εν αναμονή ανακοινώσεων και από οίκους αξιολόγησης

staikouras_regling_eurogroup
Με διαδικασίες εξπρές για να εισρεύσουν ως επιβράβευση περί τα 748 εκατ. ευρώ στα κρατικά Ταμεία, θέλει να κλείσει την 8η αξιολόγηση η κυβέρνηση. Σε 48 ώρες μέσω τηλεδιασκέψεων προβλέπεται να κλείσουν και τα τελευταία μέτωπα πριν την εκταμίευση της δόσης. Εκεί θα κλειδώσει και το Σχέδιο Ανάπτυξης, που θα ανοίξει τον δρόμο για εκταμιεύσεις κονδυλίων 32 δισ. ευρώ στα επόμενα χρόνια, που θα συνοδεύονται όμως και από βαθιές μεταρρυθμίσεις στα εργασιακά, το κράτος, τους φόρους και τις αγορές.

Για να εκταμιευθεί η δόση, τον δρόμο άνοιξε και ο Πτωχευτικός Κώδικας που κατατέθηκε, ο οποίος προβλέπει όμως και δαπάνες επιδότησης των δανείων ιδιωτών από το κράτος.

Παράλληλα η Αθήνα θα δεσμευθεί και ότι θα πληρώσει περισσότερες εκκρεμείς συντάξεις, όπως επιτακτικά θύμιζε πριν ένα μήνα στην Αθήνα ο Κλάους Ρέγκλινγκ, ως επικεφαλής του επίσημου δανειστή της χώρας μας.

Αδειάζουν τα ταμεία

Για τον λόγο αυτό η κυβέρνηση αναπροσάρμοσε ήδη δια νόμου και αυξάνει άμεσα το ύψος της προσωρινής σύνταξης που καταβάλλεται και αναδρομικά, ώστε να πέσει περισσότερο χρήμα στα νοικοκυριά και στην οικονομία. Παράλληλα θα σπεύσει να αποπληρώσει μέσα στις τελευταίες 70 ημέρες του 2020 περισσότερα εφάπαξ και άλλες εκκρεμείς υποχρεώσεις σε ιδιώτες, προμηθευτές κλπ.


Διαβάστε περισσότερα στο newmoney
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

Δείτε Επίσης