Χρηματιστήριο Αθηνών: Πτώση 1,33% στις δημοπρασίες

Μοναδική αγορά όπου υποτιμούνται οι φόβοι για δεύτερο κύμα - Οι εβδομαδιαίες απώλειες ανήλθαν σε 3,95%. 

CHRIMATISTIRIO_ATHINWS
Για δεύτερη ημέρα κατέγραψε πτώση η Αθήνα και εξαιτίας του χαμηλού τζίρου, οι απώλειες διπλασιάστηκαν στο τελευταίο τέταρτο στις δημοπρασίες.

Αν μάλιστα δεν υπήρχαν τα «αναχώματα» του ΟΤΕ, του ΟΠΑΠ, η πτώση θα ήταν ακόμα μεγαλύτερη.

Η οδός Αθηνών έχανε 0,65% - 0,68% μέχρι τις 5 το απόγευμα και μέσα σε δυο λεπτά η πτώση διαμορφώθηκε σε 1,33% με το Γενικό Δείκτη στις 641,95 μονάδες.

Οι εβδομαδιαίες απώλειες ανήλθαν σε 3,95%.

Αντίθετα, με την ελληνική αγορά, οι ευρωπαϊκές αγορές ήταν ανοδικές με εξαίρεση την Γερμανία – όπου η επίπτωση της Wirecard αποτελεί έναν λόγο για την πτώση.

Δίχως να υπάρχει λοιπόν ουσιαστικός λόγος για την πτώση, η ελληνική αγορά οδηγήθηκε με απαξίωση κάτω από τις 650 μονάδες. Διότι οι φόβοι για δεύτερο κύμα μολύνσεων δεν επιβεβαιώνονται ούτε στην Ευρώπη, ούτε στις ΗΠΑ. Και η ελληνική αγορά είναι η μοναδική στην οποία τιμολογούνται οι φόβοι για δεύτερο κύμα κρουσμάτων.

Κλείσιμο
Εκτός από τις απώλειες στις τραπεζικές μετοχές, η πτώση στην Αθήνα επιτάθηκε και από την απώλειες σε επιλεγμένα blue chips (Mυτιληναίος, ΓΕΚ, κ.λπ.)
Η μετοχή της Eurobank έχασε 4,.29% στα 0,402 ευρώ. Βουτιά 3,13% για την Εθνική Τράπεζα στα 1,285 ευρώ. Βουτιά 4,55% για την Alpha Βank στα 0,65 ευρώ. Βουτιά 4,14% για την Πειραιώς στα 1,553 ευρώ.

Αμετάβλητος έκλεισε ο ΟΠΑΠ στα 8,58 ευρώ. Κέρδη 1,69% ο ΟΤΕ στα 12,06 ευρώ. Βουτιά 4,13% για τον Μυτιληναίο στα 7,20 ευρώ. Με πτώση 2,91% η Γεκ- Τέρνα στα 6 ευρώ. Πτώση 3,5% για την Aegean στα 4 ευρό. Με πτώση 2,63% η Autohellas στα 3,70 ευρώ.

Ειδήσεις σήμερα: 

Επίθεση κατά αστυνομικών που επιχείρησαν να διαλύσουν παράνομο πάρτι στο Λονδίνο

Η Πατρίτσια Φαλτσινέλι νέα πρέσβης της Ιταλίας στην Ελλάδα

Θαύμα: Φορτηγό λιώνει αυτοκίνητο και οι επιβάτες βγαίνουν ζωντανοί! (video)
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης