“Ναι στην επιμήκυνση, αλλά το Μάρτιο οι αποφάσεις”

“Ναι στην επιμήκυνση, αλλά το Μάρτιο οι αποφάσεις”

Δεδομένη θεωρεί η ηγεσία της ΕΕ την απόφαση  για επιμήκυνση του χρόνου αποπληρωμής  της Ελλάδας, αλλά δεν ξεκαθαρίζει  ακόμα τους όρους ώστε να ... ησυχάσουν  και οι αγορές για το αν θα μπορέσει η Ελλάδα αποπληρώσει τα χρέη της.

“Ναι στην επιμήκυνση, αλλά το Μάρτιο οι αποφάσεις”
Δεδομένη θεωρεί η ηγεσία της ΕΕ την απόφαση  για επιμήκυνση του χρόνου αποπληρωμής της Ελλάδας, αλλά δεν ξεκαθαρίζει  ακόμα τους όρους ώστε να ... ησυχάσουν  και οι αγορές για το αν θα μπορέσει η Ελλάδα να αποπληρώσει τα χρέη της.

Μετά τη συνεδρίαση των υπουργών Οικονομικών της Ευρωζώνης, ο πρόεδρος του Eurogroup Ζαν Κλοντ Γιούνκερ επιβεβαίωσε ότι η επιμήκυνση συμφωνήθηκε επί της αρχής, αλλά θα περάσει ως μέρος ενός συνολικού πακέτου μέτρων της Ευρωζώνης για την αντιμετώπιση της κρίσης, επειδή θέλουν να το ανακοινώσουν ταυτόχρονα για να έχει επενεργήσει πιο δραστικά στη μάχη με τις αγορές.

Από την άλλη και το θέμα της μείωσης των επιτοκίων φαίνεται πως θα περιμένει, τουλάχιστον μέχρι τη Σύνοδο Κορυφής του Φεβρουαρίου. Παρότι ο κ. Γιούνκερ μίλησε για επιτάχυνση των διαδικασιών λήψης αποφάσεων, φαίνεται να «δικαιώνονται» οι ... προφητείες Σόιμπλε και Λαγκάρντ που μιλούσαν για αποφάσεις το Μάρτιο.

Ο πρόεδρος του Eurogroup, πάντως, ξεκαθάρισε ότι αν υπάρξουν προνομιακές ρυθμίσεις ως προς τα επιτόκια, αυτές θα ισχύσουν τόσο για την Ελλάδα όσο και για την Ιρλανδία.

Με αυτά πάντως, οι ηγέτες της ΕΕ δεν φαίνονται έτοιμοι να γλιτώσουν τις λοιδορίες!
Κλείσιμο

Είναι ενδεικτικό ότι δημοσιογράφος του SKYNEWS σχεδόν «έσπαγε πλάκα» ρωτώντας τον κύριο Γιούνκερ αν συμφωνεί με τις εκτιμήσεις αναλυτών ότι «όσα χρήματα και να δώσετε στην Ελλάδα, αυτή θα χρεωκοπήσει» και εάν συζήτησαν στο συμβούλιο σχέδια αναδιάρθρωσης του χρέους. Εκεί σταμάτησε όμως η ...πλάκα, αφού και ο κύριος Γιούνκερ «έκοψε» την κουβέντα.

Τα ...καλά νέα  πάντως είναι ότι στις 19 Ιανουαρίου, όπως ανακοίνωσε ο κ.Γιούνκερ, θα μπουν  στα κρατικά ταμεία και τα λεφτά  (6,5 δισ. ευρώ) της τρίτης δόσης των δανείων από την ΕΕ.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης