Η Exxon Mobil είχε ζημιές για πρώτη φορά εδώ και δεκαετίες

Η Exxon Mobil είχε ζημιές για πρώτη φορά εδώ και δεκαετίες

Είναι η πρώτη φορά από την συγχώνευση της Exxon με την Mobil το 1999 που η εταιρεία ανακοινώνει οικονομική ζημία

exxon
Ο πετρελαϊκός κολοσσός της Exxon Mobil ανακοίνωσε την Παρασκευή ζημιές 610 εκατ. δολαρίων για το πρώτο τρίμηνο του έτους, έναντι κερδών 2,4 δισ. δολαρίων το ίδιο διάστημα πέρυσι, παρότι η παραγωγή πετρελαίου και φυσικού αερίου αυξήθηκε κατά 2%.

Είναι η πρώτη φορά από την συγχώνευση της Exxon με την Mobil το 1999 που η εταιρεία ανακοινώνει οικονομική ζημία τριμήνου.

Υπό το φως της νέας κατάστασης που έχει διαμορφωθεί με την πανδημία, η Exxon Mobil εξήγγειλε μείωση δαπανών κατά 30% το 2020, στα 23 δισ. δολάρια, και λειτουργικών της δαπανών κατά 15%.

Η πανδημία του κορωνοϊού «έχει πλήξει σοβαρά τη βραχυπρόθεσμη ζήτηση, με αποτέλεσμα υπερπροσφορά στις αγορές και άνευ προηγουμένου πίεση στις τιμές και τα περιθώρια κέρδους» δήλωσε ο διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας Ντάρεν Γουντς.

Ένας άλλος πετρελαϊκός γίγαντας, η Chevron ανακοίνωσε μεν ότι τα κέρδη α΄ τριμήνου αυξήθηκαν στα 3,60 δισ. δολάρια, οι πωλήσεις όμως μειώθηκαν 13,1% στα 29,71 δισ. δολάρια, ενώ τα συνολικά έσοδα μειώθηκαν 10,5% στα 31,50 δισ. δολάρια.

«Τα οικονομικά αποτελέσματα σε μελλοντικό χρόνο αναμένεται να είναι μειωμένα όσο διαρκούν οι τρέχουσες συνθήκες της αγοράς», αναφέρει ανακοίνωση της εταιρείας.

Ειδήσεις σήμερα:

Ο πλανήτης φοράει μάσκα μετά την άρση του «lockdown»

Νέα χαλάρωση των μέτρων στη Γερμανία - Ανοίγουν χώροι λατρείας και παιδικές χαρές

Τραμπ, Μέρκελ, Τζόνσον, Μακρόν: Οι κερδισμένοι και οι χαμένοι ηγέτες από την πανδημία
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης