Θέατρο «Πρόβα»: Το Δωμάτιο με τους Μανδαρίνους

Θέατρο «Πρόβα»: Το Δωμάτιο με τους Μανδαρίνους

Του Ρομπέρ Τομά, σε σκηνοθεσία Σωτήρη Τσόγκα - Παίζουν οι: Μαίρη Ραζή, Σωτήρης Τσόγκας, Χρύσα Παπαδοπούλου, Αντώνης Πάλης, Αντώνης Ζιώγας

mandarins
Φέτος, το Θέατρο ΠΡΟΒΑ παρουσιάζει την σπαρταριστή κωμωδία του Ρομπέρ Τομά, «Το Δωμάτιο με τους Μανδαρίνους». Μέσα σε ένα δωμάτιο ξενοδοχείου ξετυλίγεται ένας απίθανος κόσμος χαρακτήρων και καταστάσεων. Στις μικρές αυτοτελείς ιστορίες κυριαρχεί το απρόοπτο και η λύση είναι απρόσμενη.

Στην πρώτη ιστορία η ηρωίδα παριστάνει την επαρχιώτισσα, αλλά στο τέλος αποκαλύπτεται ότι είναι εφοριακός ΣΔΟΕ και δίνει ένα μεγάλο πρόστιμο στον ξενοδόχο. Στη δεύτερη ιστορία ένα ζευγάρι συναντάει τον οικογενειακό τους φίλο στο ίδιο ξενοδοχείο. Ο φίλος τους φλερτάρει έντονα τη σύζυγο, αλλά όταν εκείνη φεύγει για να πάει θέατρο, οι δυο άντρες μένουν μόνοι και αποκαλύπτεται ότι είναι ζευγάρι ομοφυλόφιλων. Το γέλιο και η έκπληξη για τον θεατή είναι καταιγιστικά!

Στην τρίτη ιστορία μία μητέρα συμβουλεύει το γιο της να μην πάει με τη γυναίκα που ερωτεύτηκε, αλλά να διατηρήσει την παλιά σχέση του, που είναι οικονομικών συμφερόντων, γιατί έχει και η ίδια χρηματικά οφέλη.  Στην τελευταία ιστορία ένας προστάτης γυναικών καλεί στο δωμάτιο του ξενοδοχείου μια διάσημη συγγραφέα για να του γράψει ένα βιβλίο με τις αναμνήσεις του από το πεζοδρόμιο. Η συγγραφέας μιλάει σε ρίμα και στο φινάλε ο Ρομπέρ Τομά δίνει μια λύση που ο θεατής σίγουρα δεν την περιμένει.

Το κοινό περνάει δύο ώρες γεμάτες γέλιο, με ιστορίες που ξεκινούν από την ιλαροτραγωδία και φτάνουν ως την παρωδία. Ένα έργο ευχάριστο, διασκεδαστικό, με ωραία κοινωνικά επίκαιρα μηνύματα.

Info

Το έργο παρουσιάζεται από την εταιρεία θεάτρου «Πρόβα» σε σκηνοθεσία Σωτήρη Τσόγκα και μετάφραση Πόπης Κόντου. Τα σκηνικά είναι του Κώστα Λάκη, οι φωτισμοί του Γιώργου Σταυρόπουλου και τα κοστούμια Χαράς Μποτσίβαλη.

Παίζουν οι: Μαίρη Ραζή, Σωτήρης Τσόγκας, Χρύσα Παπαδοπούλου, Αντώνης Πάλης, Αντώνης Ζιώγας.

Κλείσιμο
Πρόγραμμα παραστάσεων: Σάββατο 21:00, Κυριακή: 20:00
Τιμή Εισιτηρίου: 15€, Άνεργοι-φοιτητικά: 10€
Διάρκεια Παράστασης: 120'
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

Δείτε Επίσης