Πέρα από την εισπρακτική επιτυχία μιας παράστασης ή μιας περιοδείας το να καλούν οι συγκεκριμένοι θεατρικοί οργανισμοί του εξωτερικού μία αρχαία ελληνική τραγωδία επισφραγίζει το σύνολο της παράστασης σε όλα τα επίπεδα της.
Η «Φαίδρα» ρίχνει αυλαία στο θέατρο Βράχων την Τετάρτη 28/7 με γενική είσοδο 10€. Προηγήθηκε η λαμπερή πρεμιέρα στο θέατρο Πέτρας, και τα Sold Out στο Κηποθέατρο Παπάγου και στο Θέατρο Ρεματιάς.
Μια δυναμική και ιδιαίτερη σκηνική́ σύνθεση από́ τα κορυφαία κείμενα της αρχαίας ελληνικής και ευρωπαϊκής γραμματείας «Ιππόλυτος» του Ευριπίδη και «ΦΑΙΔΡΑ» του Ρακίνα στη μετάφραση του Στρατή Πασχάλη, που αφηγούνται επί σκηνής η αισθαντική ερμηνεύτριαΣαβίνα Γιαννάτου στον ρόλο της θεάς Αφροδίτης, η πολύπειρη ηθοποιός Μίνα Αδαμάκη στον ρόλο της Τροφού, καθώς και η Ραφίκα Σαουίς, με διεθνείς διακρίσεις στο ενεργητικό της στον χώρο της περφόρμανς, στον ρόλο της Φαίδρας καθώς επίσης και ο Σπύρος Περδίου στον ρόλο του Θησέα και ο ανερχόμενος Δημήτρης Τσίκλης στον ρόλο του Ιππόλυτου.
Στο ηφαιστειακό κόσμημα του Αιγαίου, συνεχίστηκε το τριήμερο 29-31 Μαΐου το φετινό (2026) πρόγραμμα Plastic Free Greece, καταγράφοντας μια εντυπωσιακή συγκομιδή απορριμμάτων που ξεπέρασε τα 420 κιλά.
Οι δασικές πυρκαγιές αποτελούν πλέον μια πραγματικότητα που απαιτεί διαφορετική προετοιμασία. Η πρόληψη, η σωστή ενημέρωση και η ασφαλιστική προστασία συνθέτουν σήμερα μια νέα κουλτούρα ανθεκτικότητας.