Χένρι Ντίμπλεμπαι: Ποιος είναι ο υπέρβαρος εκατομμυριούχος που κηρύσσει τον πόλεμο στα σνακ

Χένρι Ντίμπλεμπαι: Ποιος είναι ο υπέρβαρος εκατομμυριούχος που κηρύσσει τον πόλεμο στα σνακ

Εάν εφαρμοστεί το σχέδιό του τότε η Βρετανία θα γίνει η πρώτη χώρα στον κόσμο που θα φορολογήσει τη ζάχαρη και το αλάτι

Henry-Dimbleby
Στην επιβολή φόρου σε σνακ που εμπεριέχουν ζάχαρη και αλάτι προσανατολίζεται η βρετανική κυβέρνηση με τον υπέρβαρο «τσάρο» για την ασφάλεια τροφίμων να επιχειρεί να επέμβει στη διατροφή των Βρετανών.

Σύμφωνα με τους Times του Λονδίνου, η υπηρεσία της Εθνικής Επιτροπής για τη Διατροφική Στρατηγική ανακοίνωσε σήμερα ότι οι πολίτες πρέπει να περιορίσουν την κατανάλωση κρέατος κατά 30% αλλά και ζήτησε να επιβληθεί φόρος στο αλάτι και τη ζάχαρη, δυο προϊόντα τα οποία, όταν καταναλώνονται χωρίς μέτρο, ευθύνονται για πολλές ασθένειες.

Ο βρετανός εκατομμυριούχος που βρίσκεται πίσω από τον πόλεμο που κηρύσσει ο πρωθυπουργός της χώρας Μπόρις Τζόνσον στα σνακ, έχει βιώσει ο ίδιος στο πετσί του το πρόβλημα των παραπανίσιων κιλών.

Απόφοιτος των πανεπιστημίων της Οξφόρδης και του Ήτον, ο ευτραφής επιχειρηματίας Χένρι Ντίμπλεμπαι, είναι συνιδρυτής της αλυσίδας ταχυφαγίας «Leon».

Γιος του ραδιοτηλεοπτικού δημοσιογράφο Ντέβιντ Νίμπλμπάι και της συγγραφέας βιβλίων μαγειρικής Τζοσκλίν, είχε σκεφθεί να ασχοληθεί με τη δημοσιογραφία, τελικά όμως αποφάσισε να ασχοληθεί με την διατροφή.

Τώρα θα είναι αυτός που θα χαράξει τον «οδικό χάρτη» στην υγιεινή διατροφή των Βρετανών.

Κλείσιμο
Εάν εφαρμοστεί το φιλόδοξο σχέδιό του, τότε η Βρετανία θα γίνει η πρώτη χώρα στον κόσμο που θα φορολογήσει τη ζάχαρη και το αλάτι.

Ο 51χρονος επιχειρηματίας έχει σπουδάσει Φυσική και Φιλοσοφία. Είναι παντρεμένος με τη δημοσιογράφο της βρετανικής εφημερίδας «Telegraph», Τζεμίνα Λιούις.

Το ζευγάρι διαμένει σ΄ένα τριώροφο αρχοντικό, στο ανατολικό Λονδίνο, η αξία του οποίου ξεπερνά το ένα εκατομμύριο λίρες.

Σε δηλώσεις του στην εφημερίδα «Guardian», ο Χένρι παραδέχτηκε ότι έχει ταλαιπωρηθεί πολύ στη ζωή του για να χάσει αρκετά παραπανίσια κιλά.

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης