"They Blew Her Up": Δείτε online την ιστορία της αδικοχαμένης δημοσιογράφου Ντάφνι Καρουάνα Γκαλιζία

"They Blew Her Up": Δείτε online την ιστορία της αδικοχαμένης δημοσιογράφου Ντάφνι Καρουάνα Γκαλιζία

H ιστορία της Μαλτέζας δημοσιογράφου και blogger Ντάφνι Καρουάνα Γκαλιζία μεταφέρεται στο θεατρικό σανίδι με τον τίτλο "They Blew Her Up", από τον συγγραφέα Χέρμαν Γκρες

146077128_10159247781700152_3508011807839902641_o

H ιστορία της Μαλτέζας δημοσιογράφου και blogger Ντάφνι Καρουάνα Γκαλιζία μεταφέρεται στο θεατρικό σανίδι με τον τίτλο "They Blew Her Up", από τον συγγραφέα Χέρμαν Γκρες, στην εφημερίδα του οποίου εργαζόταν η αδικοχαμένη δημοσιογράφος.  Οι έρευνες της για διαφθορά και φοροδιαφυγή στα υψηλότερα πολιτικά κλιμάκια στη Μάλτα τής κόστισαν τη ζωή, καθώς στις 16 Οκτωβρίου 2017 κάποιος τοποθέτησε εκρηκτικό μηχανισμό στο αυτοκίνητο της.  Η ταυτότητα του δράστη έχει αποκαλυφθεί και ο ίδιος καταδικάστηκε σε ποινή κάθειρξης 15 ετών, όμως οι πραγματικοί υπαίτιοι εξακολουθούν να βρίσκονται ελεύθεροι. 

malteza_dimosiografos



Το έργο λαμβάνει χώρα στη Βαλέτα, πρωτεύουσα της Μάλτας. «Είναι ταυτόχρονα πραγματικό γεγονός και μέρος μυθοπλασίας. Έχτισα το έργο, παίρνοντας συνέντευξεις από εναν αριθμό ατόμων, που συμμετείχαν στην ιστορία. Μίλησα με τον γιο της Μάθιου, ο οποίος ειδε τη μητέρα του να τυλίγεται στις φλόγες και η μαρτυρία του ήταν σοκαριστική. Πήρα συνέντευξη από τον αστυνομικό ανακριτή και από δικές μου δημιοσιογραφικες πηγές. Σαφώς, ο εγκληματίας είναι προϊόν του συστήματος, του νεποτισμού, της διαφθοράς», αναφέρει ο δημιουργός, ο οποίος βρέθηκε καλεσμένος στο Φρεντερίκ Πονσάρ από το πολιτιστικό τμήμα του euronews. 

Η σκηνή βρίσκεται στο κέντρο του θεάτρου για μεγαλύτερη διαφάνεια.  Το έργο των πρωταγωνιστών είναι να συνθέσουν ο καθένας ένα πορτρέτο της προσωπικότητας της Ντάφνι και να προβάλουν το έργο της και την προσφορά της στην κοινωνία της Μάλτας. «Αυτό που συζητάμε εδώ είναι η ασχήμια μερικές φορές της Πολιτικής, του Εγκλήματος και οι δεσμοί με τις επιχειρήσεις. Νομίζω ότι αυτό το πρόβλημα δεν είναι αποκλειστικό για τη μικρή μας χώρα τη Μάλτα, μπορείτε να το δείτε σε όλη την Ευρώπη. Πιστεύω λοιπόν ότι το θέατρο είναι ένα πολύ σημαντικό μέσο για την αποστολή συγκεκριμένων μηνυμάτων. Και μερικές φορές –όσο κι αν μισώ να το πω– το θέατρο μπορεί να είναι ίσως πιο αποτελεσματικό από τη δημοσιογραφία».

malta-dimosiografos-768x514

Το έργο είναι γραμμένο στην αγγλική γλώσσα, προκειμένου να είναι κατανοητό σε ένα ευρύ ακροατήριο. Τα εισιτήρια έχουν ήδη εξαντληθεί, ωστόσο μπορεί κανείς να το απολαύσει μέσω live streaming στον ιστότοπο του θεάτρου.

https://watch.eventive.org/kreattivita/play/60196d9a60b3f00077f26472

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης