Guns N' Roses: Αποσύρουν το «ρατσιστικό και ομοφοβικό» «One in a Million» από την επανέκδοση του «Appetite for Destruction»

Guns N' Roses: Αποσύρουν το «ρατσιστικό και ομοφοβικό» «One in a Million» από την επανέκδοση του «Appetite for Destruction»

To "One in a Million" παρουσιάστηκε για πρώτη φορά στο άλμπουm του 1988 «G N' R Lies»

guns
Το κομμάτι «One in a Million» αφαίρεσαν οι Guns N' Roses από την επανέκδοση του θρυλικού άλμπουμ τους «Appetite for Destruction», το οποίο περιέχει ομοφοβικούς και ρατσιστικούς στίχους.

Το hard rock συγκρότημα - ίνδαλμα των 80's δεν έχει σχολιάσει ακόμη τους ακριβείς λόγους που απέσυραν το τραγούδι, ωστόσο το προφανές είναι ότι οι στίχοι τούς ανάγκασαν να προχωρήσουν σε αυτήν την επιλογή.

Στους στίχους το τραγούδι αναφέρει "Police and niggers, that's right/ Get outta my way/ Don't need to buy none of your gold chains today."

Guns N Roses uses homophobic language later on saying: "Immigrants and fagots/ They make no sense to me/ They come to our country/ And think they'll do as they please/ Like start some mini-Iran/ Or spread some fucking disease/ And they talk so many god damn ways/ It's all Greek to me."

To "One in a Million" παρουσιάστηκε για πρώτη φορά στο άλμπου του 1988 «G N' R Lies», το οποίο κυκλοφόρησε όταν ο πρώτος τους δίσκος «Appetite for Destruction» σκαρφάλωσε στην κορυφή των charts πουλώντας περισσότερα από 5 εκατομμύρια αντίτυπα.

Το εν λόγω τραγούδι από τότε είχε προκαλέσει αίσθηση. Ωστόσο, ο frontman των «Guns N' Roses», Axl Rose, δεν το «έσωσε», καθώς  αναφερόμενος  στο τραγούδι κατά τη διάρκεια συνέντευξής του το 1988 στο Rolling Stone, τόνισε ότι η γλώσσα των στίχων ήταν επηρεασμένη από Αφροαμερικανούς καλλιτέχνες στο Λος Άντζελες, αλλά και από προσωπικές αρνητθικές εμπειρίες.

«Γιατοί οι μαύροι μεταξύ τους μπορούν να αποκαλούν ο ένας τον άλλον νέγρο, και όταν το λέει αυτό ένας λευκός να είναι μέγα σφάλμα; Δεν μου αρέσουν τα όρια παντός είδους. Δεν μου αρέσει να μου λένε τι μπορώ να κάνω και τι πρέπει να λέω. Χρησιμοποίησα τη λέξη νέγρος, επειδή είναι μία λέξη που που περιγράφει κάποιον που στ η ζωή σου είναι ένα πρόβλημα, ένας πόνος. Η λέξη αυτή δεν σημαίνει απαραίτητα και "μαύρος"», είχε δηλώσει ο Axl Rose.

Ένα χρόνο αργότερα δήλωσε ότι το τραγούδι προέκυψε λόγω του θυμού του που «κάποιοι μαύροι προσπαθούσαν να τον ληστέψουν, και έτσι ήθελε να προσβάλει απλά τους συγκεκριμένους ανθρώπους»

Εξηγώντας το «fagots» ο Axl εξηγεί ότι είχε «πολύ κακές εμπειρίες με ομοφυλόφιλους».

Κλείσιμο
Ο κιθαρίστας του συγκροτήματος, Slash, είχε σχολιάσει σε συνέντευξή του το 1991 ότι δεν μετανιώνει για το One in a Million, απλά μετανιώνει για τον τρόπο που εξέλαβαν οι άνθρωποι τα προσωπικά τους συναισθήματα.

Η επανέκδοση του Appetite for Destruction αναμένεται να κυκλοφορήσει στις 29 Ιουνίου.

Guns N' Roses-One In A Million w/Lyrics
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης