Pagan: Το έθνικ συγκρότημα συστήθηκε στο κοινό του Ρεθύμνου και πάει Άρτα την Τρίτη

Pagan: Το έθνικ συγκρότημα συστήθηκε στο κοινό του Ρεθύμνου και πάει Άρτα την Τρίτη

Η θεματολογία τους αφορά στις δύο μεγαλύτερες δυνάμεις της ζωής: Τον έρωτα και τον θάνατο

Pagan_Exof
Οι «Pagan», το ανερχόμενο progressive ethnic συγκρότημα του οποίου ο ήχος έγινε ευρύτερα γνωστός μέσω της τηλεοπτικής διαφήμισης επώνυμου νερού στην οποία πρωταγωνιστεί ο Τάσος Νούσιας, έκαναν την παρθενική τους εμφάνιση στο Θέατρο Μυθωδία στο Γεράνι Ρεθύμνου.

Ήταν μία νύχτα μυσταγωγίας όπου κοινό και μουσικοί έγιναν ένα κάτω από την πανσέληνο, και ταξίδεψαν στα μονοπάτια της ψυχής με τον ατμοσφαιρικό ήχο, τους δυναμικούς ρυθμούς και τις πολυφωνίες. Αυτό που έκανε πραγματικά ξεχωριστή όμως την εμφάνιση τους ήταν η θεατρική σκηνική παρουσία που επιμελείται η σκηνοθέτιδα Marlene Kaminsky, η οποία σκηνοθετεί φέτος και την παράσταση «Φιλοκτήτης» με πρωταγωνιστές τον Τάσο Νούσια και τη Μαρία Πρωτόπαππα.

Το συγκρότημα ιδρύθηκε το 2020 και το όνομα του προέρχεται από το λατινικό «PAGANUS» που σημαίνει ο άνθρωπος της υπαίθρου, και σηματοδοτεί την επιστροφή του ανθρώπου στη ρίζα. Η θεματολογία τους αφορά στις δύο μεγαλύτερες δυνάμεις της ζωής. Τον έρωτα και τον θάνατο. Την αρχή και το τέλος δηλαδή. Εκστατικοί ρυθμοί, αρχέγονες φωνές, γήινες και συμπαντικές μελωδίες, δράμα και μυσταγωγία αποτελούν τα βασικά συστατικά της μουσικής τους.

Η τραγουδίστρια και ηθοποιός Έβελυν Ασουάντ μας οδηγεί από τον ουρανό στον Άδη με την πέτρινη και αιθέρια φωνή της και τα απόκοσμα φωνητικά της. Πέρυσι είχε εμφανιστεί ως Αντιγόνη σε σκηνοθεσία Σάββα Στρούμπου σε μία παράσταση που απέσπασε το βραβείο αρχαίου δράματος στα βραβεία «Κάρολος Κουν». Το συγκρότημα απαρτίζεται ακόμη από πέντε εξαιρετικούς και πολύ έμπειρους μουσικούς. Τον εκρηκτικό κιθαρίστα και τραγουδιστή Βασίλη Προδρόμου στην ακουστική κιθάρα και στη φωνή, τον βιρτουόζο Δημήτρη Μπίζο στην ηλεκτρική κιθάρα, τον συνθέτη και ιδρυτή της μπάντας Σταύρο Τσουμάνη στο ηλεκτρικό μπάσο και την κλασική κιθάρα, τον κορυφαίο ντράμερ Σωτήρη Ντούβα στα τύμπανα και τον βιωματικό δεξιοτέχνη Μάρκο Παύλου στην γκάιντα.

Με μία τέτοια ομάδα οι προσδοκίες είναι πολύ μεγάλες και δεν είναι απίθανο να μιλάνε όλοι σύντομα για το συγκρότημα που ξυπνάει μέσα μας τη ρίζα. Επόμενη στάση τους η Άρτα την Τρίτη 26 Ιουλίου στις 21:30 στον εκθεσιακό χώρο «Κώστας Βάγιας». Μαζί τους θα είναι και η ομάδα κρουστών KROTALARTA σε μία εμφάνιση έκπληξη. Όσοι είστε εκεί γύρω μην το χάσετε!



Συντελεστές:
Έβελυν Ασουάντ - Φωνή
Βασίλης Προδρόμου - Ακουστική κιθάρα και φωνή
Κλείσιμο
Δημήτρης Μπίζος - Ηλεκτρική κιθάρα και φωνητικά
Σταύρος Τσουμάνης - Ηλεκτρικό μπάσο, κλασική κιθάρα και φωνητικά
Σωτήρης Ντούβας - Τύμπανα
Μάρκος Παύλου - Γκάιντα και φωνητικά
Marlene Kaminsky - Σκηνοθετική επιμέλεια
Άκης Γκοράκης - Ηχοληψία
Μαριέττα Παυλάκη - Σχεδιασμός φωτισμού
Νίκη Ψυχογιού - Κοστούμια
Γιάννης Πηταράκης - Media manager

Ειδήσεις σήμερα:

Πάνω από 40°C ο υδράργυρος σήμερα - Πώς θα εξελιχθεί ο καύσωνας την επόμενη εβδομάδα

Συνδικάτα καλούν να θεσπιστεί σε όλη την ΕΕ διά νόμου όριο θερμοκρασίας για την εργασία σε εξωτερικούς χώρους

Τουλάχιστον 10 νεκροί από τις καταρρακτώδεις βροχές στην Υεμένη
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Best of Network

Δείτε Επίσης