Οι σκοτεινοί «Gentlemen» του Γκάι Ρίτσι καταφθάνουν στις κινηματογραφικές οθόνες

Οι σκοτεινοί «Gentlemen» του Γκάι Ρίτσι καταφθάνουν στις κινηματογραφικές οθόνες

Το νέο, αδημοσίευτο κλιπ της ταινίας και οι δηλώσεις των διάσημων πρωταγωνιστών

The_Gentleman_2
Με ένα συναρπαστικό εγκληματικό θρίλερ, το είδος στο οποίο οφείλει την κινηματογραφική του καθιέρωση, και ένα σούπερ καστ δημοφιλών πρωταγωνιστών, επιστρέφει ο Γκάι Ρίτσι. Ο λόγος για την νέα ταινία του «The Gentlemen», που θα βγει στις ελληνικές κινηματογραφικές αίθουσες στις 30 Ιανουαρίου από την ODEON,- ένα νέο αποκλειστικό βίντεό της οποίας δίνει στη δημοσιότητα σήμερα το protothema.gr - με πρωταγωνιστές τους Μάθιου Μακόναχι, Τσάρλι Χάναμ, Χιού Γκραντ, Κόλιν Φάρελ κ.α. οι οποίοι επιδίδονται σε ένα συναρπαστικό και γεμάτο ένταση και περιπέτειες κυνηγητό στις αριστοκρατικές αλλά και τις σκοτεινές γειτονιές του Λονδίνου.

The Gentlemen - Next time call first
Κεντρικό πρόσωπο της ιστορίας είναι ο Μίκι Πίρσον, ένας Αμερικανός έμπορος ναρκωτικών, τον οποίο υποδύεται ο Μάθιου Μακόναχι, που αποφασίζει να...συνταξιοδοτηθεί και να επιστρέψει στην πατρίδα του. Πριν φύγει όμως θα πρέπει να παραδώσει τα σκήπτρα της επικερδέστατης αυτοκρατορίας του, να επιλέξει δηλαδή τους άξιους διαδόχους του. Δεδομένου ότι οι...μνηστήρες που διεκδικούν το στέμμα είναι πολλοί, η μάχη ανάμεσά τους αναμένεται αδυσώπητη.

Η ιστορία αυτής της ταινίας δεν αποτελεί μια καινούργια έμπνευση για τον γνωστό σκηνοθέτη, αντιθέτως τν επεξεργαζόταν στο μυαλό του εδώ και περίπου μια δεκαετία: « Με ενδιέφερε να μάθω και να εξερευνήσω τις διαφορετικές πολικότητες των Εγγλέζων και του αμερικανικού ταξικού συστήματος. Οι χαρακτήρες είναι πια σε μια ηλικία που αυτόματα έλκονται από τα πιο ουσιώδη πράγματα στη ζωή και βιώνουν μια πτώση στην επαγγελματική τους ζωή, η οποία επίσης βρίσκεται σε παρακμή. Έχουν φτάσει πολύ ψηλά. Όμως, τώρα βρίσκονται ανάμεσα σε δύο κόσμους, ο ένας από αυτούς είναι φιλόδοξος. Όλα τα πράγματα που απολαμβάνουν τώρα δεν συνάδουν με τη δουλειά στην οποία είναι» εξηγεί ο Γκάι Ρίτσι αποκαλύπτοντας πως, σε αντίθεση με τον τίτλο της ταινίας,«δεν υπάρχουν και πολλοί τζέντλμεν σε αυτή την εξίσωση».

Όσο για την παρέλαση των λαμπερών πρωταγωνιστών, ο σκηνοθέτης δεν μπορεί παρά να να νιώθει ενθουσιασμένος: «Από τη στιγμή που τελειώνεις μια ταινία, τείνεις να συνεχίζεις στην επόμενη. Όμως, όταν είδα το τρέιλερ του «The Gentlemen», συνειδητοποίησα πόσο ωραία και ταιριαστή ήταν η ομάδα μας και πόσο πολύ έδεσαν οι χαρακτήρες τους» εξομολογείται.

The_Gentlman_3_3
Ο Τσάρλι Χάναμ με τον βασικό πρωταγωνιστή της ταινίας Μάθιου Μακόναχι

«Πρόκειται για μια ταινία του Γκάι Ρίτσι που αποτελείται από ιδιαίτερη χρήση της γλώσσας, πολύ ξύλο και μαύρο χιούμορ. Κάθε χαρακτήρας των ταινιών του Γκάι έχει μια συγκεκριμένη και αξέχαστη προσωπικότητα, κανείς τους δεν είναι βαρετός» εξηγεί με ενθουσιασμό ο Μάθιου Μακόχαχι ενώ ο παραγωγός της ταινίας Άιβαν Άτκινσον, που συνυπογράφει το σενάριο μαζί με τον Μαρν Ντέιβις συμπληρώνει:«Νομίζω κανείς δεν έχει συλλάβει στο νου του τον γκανγκστερικό υπόκοσμο καλύτερα από τον Γκάι, είναι πολύ καλός στην ανάλυση χαρακτήρων».

Αξίζει, εξάλλου, να σημειωθεί πως η έμπνευση για τους δύο Αμερικανούς χαρακτήρες προήλθε από την ασάφεια του εμπορίου μαριχουάνας στις ΗΠΑ. «Είναι νόμιμη σε μερικές πολιτείες στην Αμερική αλλά παράνομη ομοσπονδιακά. Όμως, στο Ηνωμένο Βασίλειο, δεν ανησυχούν για αυτή την ασάφεια. Ξέρουν απόλυτα τι κάνουν και τι συμβαίνει γύρω τους», δηλώνει ο Άτκινσον.

Κλείσιμο
Υπάρχει όμως και μία μη αναμενόμενη έκπληξη: Παρότι πρόκειται για μια ταινία καθαρά ανδρικών χαρακτήρων, ο σκηνοθέτης της ισχυρίζεται πως πίσω από το προφανές κρύβεται μια ρομαντική ιστορία αγάπης δεδομένου ότι και σε αυτή την περίπτωση επιβεβαιώνεται η ρήση που θέλει μια δυναμική γυναίκα να βρίσκεται, πάντα, πίσω από έναν ισχυρό άνδρα.Τον απαιτητικό αυτό γυναικείο ρόλο μέσα στην ανδροκρατούμενη ταινία έχει αναλάβει η Μισέλ Ντόκερι.

The_Gentlman_poster_2


Συνέντευξη  Χιού Γκραντ - Τσάρλι Χάναμ

Στην μαγνητοσκοπημένη συνέντευξη, που δημοσιεύει κατ΄ αποκλειστικότητα το protothema.gr, δύο από τους πρωταγωνιστές της ταινίας, ο Χιου Γκράντ και ο Τσάρλι Χάναμ, μιλούν για τη συνεργασία τους με τον Γκάϊ Ρίτσι αλλά και την ιδιαιτερότητα της ιστορίας γενικά και των ρόλων που ερμηνεύουν ειδικότερα.

«Πρέπει να σού αρέσει πολύ ένας σκηνοθέτης για να του δείξεις μεγάλη εμπιστοσύνη. Κι εμένα ο Γκάι,νομίζω, πως μου αρέσει αρκετά» δηλώνει ο Τσάρλι Χάναμ, ο οποίος υποδύεται τον Ρέι, τον πιστό και πανέξυπνο συνεργάτη του πρωταγωνιστή.

Όσο για τον τρόπο προσέγγισης και απόδοσης του σεναρίου; «Το να περνάς αρκετό χρόνο με τον Γκάι Ρίτσι, βοηθά πολύ σε αυτό» λέει ο Χιού Γκραντ, που παίζει τον Φλέτσερ, έναν ιδιωτικό ντεντέκτιβ ο οποίος δουλεύει για μια μικρή εφημερίδα με σκοπό να εντοπίσει τις σκοτεινές δουλειές του Μίκι, και προσθέτει: «Ο Γκάι, μ' έναν τρόπο, μιλά όπως γράφει. Μπορεί να γίνει...«κολλητικός» ο τρόπος αυτός εάν συναναστρέφεσαι αρκετά μαζί του. Δεν θέλεις να συνδεθείς πάρα πολύ στενά με τα λόγια του σεναρίου γιατί συχνά θα κάνει εξαιρετικά δραστικές αλλαγές, μέσα στην ημέρα, οπότε θα πρέπει να προσαρμοστείς στον ρυθμό του.

Σχετικά με την επιστροφή του Γκάι Ρίτσι στις κινηματογραφικές ρίζες του ο Χιού Γκραντ δυσκολεύεται να κατανοήσει τους λόγους που τού αρέσει να κάνει ταινίες με γκάνγκστερς του Λονδίνου ενώ ο Τσάρλι Χάναμ έχει μια πιο σαφή άποψη: «Νομίζω ότι βρίσκει συναρπαστικές αυτού του είδους τις ταινίες. Του αρέσει να μιλά για τέτοιου είδους πράγματα. Είναι πραγματικά ένας...Τζέντελμαν. Δεν ζει με αυτόν τον τρόπο, δεν συναναστρέφεται με τέτοιου είδους ανθρώπους, δεν φαίνεται όλο αυτό στην αληθινή του ζωή, αλλά εκτός από το ότι πρόκειται για κάτι που αιχμαλωτίζει στην φαντασία του, για έναν κόσμο που επιθυμεί να εξερευνήσει μέσα από τις ταινίες του, μοιάζει να μην το θέλει καθόλου, Μοιάζει σαν να ενεργοποιείται φτιάχνοντας ιστορίες εναντίον αυτού του φόντου».

Συνέντευξης Χιου Γκραντ και Τσάρλι Χάναμ


THE GENTLEMEN

Σκηνοθεσία: Γκάι Ρίτσι
Σενάριο: Γκάι Ρίτσι, Άιβαν Άτκινσον, Μαρν Ντέιβις
Παραγωγή: Άιβαν Άτκινσον, Μπιλ Μπλοκ, Γκάι Ρίτσι, Μαξ Κιν
Ηθοποιοί: Μάθιου Μακόναχι, Τσάρλι Χάναμ, Χένρι Γκόλντινγκ, Μισέλ Ντόκερι, Τζέρεμι Στρονγκ, Έντι Μάρσαν, Κόλιν Φάρελ, Χιου Γκραντ
Φωτογραφία: Άλαν Στιούαρτ Μοντάζ Τζέιμς Χέρμπερτ
Σχεδιασμός Παραγωγής: Τζέμα Τζάκσον Μουσική Κρίστοφερ Μπένστεντ
Διάρκεια: 113’
Διανομή: ΟDEON
Είδος: Δράσης, κωμωδία, crime
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης