Το ντοκιμαντέρ της Βανέσα Ρεντγκρέιβ για τους πρόσφυγες στο 55ο Φεστιβάλ Κινηματογράφου Ν. Υόρκης

Το ντοκιμαντέρ της Βανέσα Ρεντγκρέιβ για τους πρόσφυγες στο 55ο Φεστιβάλ Κινηματογράφου Ν. Υόρκης

Το ντοκιμαντέρ «Sea Sorrow» θα κάνει πρεμιέρα στις ΗΠΑ με δύο προβολές στις 7 και 8 Οκτωβρίου,

Η ηθοποιός και πολιτική ακτιβίστρια, Βανέσα Ρεντγκρέιβ ταξίδεψε στις ΗΠΑ με αφορμή την προβολή του ντοκιμαντέρ της «Sea Sorrow» στο 55ο Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Νέας Υόρκης.
 
Το ντοκιμαντέρ «Sea Sorrow» θα κάνει πρεμιέρα στις ΗΠΑ, στο Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Νέας Υόρκης με δύο προβολές στις 7 και 8 Οκτωβρίου, μετά τις οποίες η ηθοποιός και σκηνοθέτης θα απαντήσει σε ερωτήσεις του κοινού.
 
«Είναι μία ιστορία για την παγκόσμια κρίση πολιτισμού. Τα μωρά, τα παιδιά, οι μητέρες και οι πατέρες στον κόσμο πεθαίνουν. Πόλεμοι ξεσπούν σε όλη τη Μέση Ανατολή. Είναι διεθνές δικαίωμα της ανθρωπότητας να διασφαλίσει την προστασία τους. Οι άνθρωποι αυτοί δεν έχουν ασφαλή διέλευση» ανέφερε η ηθοποιός στο Page Six.

 
Το σκηνοθετικό ντεμπούτο της Ρεντγκρέιβ είναι μια έκκληση για μια συμπονετική δυτική απάντηση στην κρίση των προσφύγων και της δηλητηριώδους απάνθρωπης συμπεριφοράς των σημερινών δεξιών και συντηρητικών πολιτικών.
 
Η πολιτική ακτιβίστρια, Βρετανίδα βραβευμένη ηθοποιός τόνισε: «Σκηνοθέτησα το ντοκιμαντέρ. Είμαι 80 ετών. Ο γιος μου, Κάρλο Νέρο και εγώ, χρησιμοποιήσαμε τα δικά μας χρήματα» .
 
«Πολλοί από τους συμμετέχοντες σε αυτό, όπως η Έμα Τόμσον και ο Ρέιφ Φάινς δεν πήραν χρήματα» ανέφερε. Το ντοκιμαντέρ προβλήθηκε στη Νυρεμβέργη της Γερμανίας και σε άλλα κινηματογραφικά φεστιβάλ και θα παρουσιαστεί στο Μόντρεαλ, το Σικάγο, τη Βιέννη και την Αργεντινή.
 
«Κοιτάξτε την ιστορία. Λίγοι θυμούνται ότι η Αμερική και η Ευρώπη αρνήθηκαν να δώσουν βίζα σε Εβραίους για να διαφύγουν από τον Χίτλερ. Με το πρόγραμμα Kindertransport, 10.000 παιδιά σώθηκαν, οι γονείς τους όχι. Είναι ένα μάθημα. Η σημερινή αντιμετώπιση δεν διαφέρει» σημείωσε.
 
 
«Υπάρχουν πολλοί άνθρωποι στη Γενεύη, υπάρχουν νομικά δικαιώματα. Ζούμε με νόμους ή όχι. Δεν θα υπήρχαν οι κυβερνήσεις μας» ανέφερε.
 
Στο φετινό Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Νέας Υόρκης που διεξάγεται από 28 Σεπτεμβρίου έως 15 Οκτωβρίου, στο κύριο πρόγραμμα έχουν συμπεριληφθεί οκτώ ταινίες γυναικών δημιουργών.
 

ΣΧΟΛΙΑ (1)

Άχρηστοι αριστεροί

Δεν πήρε κανέναν στο σπίτι η κυρία, σε εμάς κάνει παραινέσεις μόνο.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης

gerard

Διοξείδιο του άνθρακα: 1) χημική ένωση που αποτελείται από δύο άτομα οξυγόνου και ένα άτομο άνθρακα 2) κάνει μπουρμπουλήθρες στα αναψυκτικά 3) ως αέριο του θερμοκηπίου, συμβάλλει στην κλιματική αλλαγή 4) συνδέεται – “άθελά του” - με ένα τρελό σκάνδαλο! Η ταινία “Απάτη σε μαύρο φόντο” αφηγείται την ιστορία μιας απίστευτης φορολογικής απάτης που επηρέασε ολόκληρη την Ευρωπαϊκή Ένωση με ζημιές της τάξης των 5 δισεκατομμυρίων.