Η Βανέσα Ρεντγκρέιβ με τη Ντενίση και τον Μουζάλα στον Ελαιώνα

Η Βανέσα Ρεντγκρέιβ με τη Ντενίση και τον Μουζάλα στον Ελαιώνα

Επισκέφθηκε το Κέντρο Φιλοξενίας Προσφύγων

Η Βανέσα Ρεντγκρέιβ με τη Ντενίση και τον Μουζάλα στον Ελαιώνα
Στην Αθήνα για να ενημερωθεί για την προσφυγική κρίση βρίσκεται η Βρετανίδα ηθοποιός Βανέσα Ρεντγκρέιβ, γνωστή και για την πολιτική και ακτιβιστική της δράση.

Η Ρεντγκρέιβ, η οποία έχει διοργανώσει φιλανθρωπικές παραστάσεις στο Λονδίνο για τους πρόσφυγες, επισκέφθηκε το μεσημέρι της Τρίτης το Κέντρο Φιλοξενίας Προσφύγων στον Ελαιώνα, μαζί με τον αναπληρωτή υπουργό Μεταναστευτικής Πολιτικής, Γιάννη Μουζάλα, αλλά και την ηθοποιό Μιμή Ντενίση. 

Παρών ήταν και ο δήμαρχος Αθηναίων, Γιώργος Καμίνης.

Η Βανέσα Ρεντγκρέιβ είναι γνωστή διεθνώς τόσο για τις υποκριτικές επιδόσεις της, για τις οποίες έχει τιμηθεί με τα περισσότερα βραβεία που έλαβε ποτέ Βρετανή ηθοποιός, όσο και για την πολιτική δράση της. Χρόνια ολόκληρα προσπαθεί να στρέψει το βλέμμα όλων μας στα σημεία εκείνα του πλανήτη όπου συντελούνται εγκλήματα κατά της ανθρωπότητας, να αφυπνίσει και να ευαισθητοποιήσει με τις δηλώσεις και την παρουσία της εκεί.

Τους τελευταίους μήνες η Ρεντγκρέιβ, όπως αρκετοί ακόμα συνάδελφοί της στο Ηνωμένο Βασίλειο, ασχολείται με την διοργάνωση δράσεων για την ανακούφιση των προσφύγων από τη Συρία. Μέσα από το δικό τους δράμα, οι άνθρωποι αυτοί που εκβράζονται καθημερινά στις ακτές των νησιών του ανατολικού Αιγαίου οδήγησαν την ηθοποιό στον παραλληλισμό της σημερινής συγκυρίας με την καταστροφή της Σμύρνης το ’22 την οποία πραγματεύεται το έργο που ανεβαίνει για δεύτερη χρονιά στο Θέατρον του Ελληνικού Κόσμου.
Κλείσιμο

Η Βανέσα Ρεντγκρέιβ θα παρευρεθεί και στην παράσταση του έργου «Σμύρνη μου αγαπημένη» της Μιμής Ντενίση αύριο, Τετάρτη, στις 19:00, συνοδευόμενη από τον θεατρικό συγγραφέα Μάρτιν Σέρμαν.



Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης