Διπλή απαγωγή συγκλονίζει την κατοχική Αθήνα

Διπλή απαγωγή συγκλονίζει την κατοχική Αθήνα

«Τα Λύτρα»: Το νέο ιστορικό μυθιστόρημα του Πάνου Αμυρά κάνει τους αναγνώστες να νιώσουν μέρος της ιστορίας!

amyras-lytra-arthro
Ελλάδα του 1943… Οι πρώτες φλόγες του Εμφυλίου τυλίγουν τη χώρα. Oι Ιταλοί συνθηκολογούν και ο πλήρης έλεγχος της Ελλάδας περνά στους Γερμανούς, που γίνονται πιο σκληροί και αδίστακτοι. Την ίδια ώρα η Αθήνα συνταράσσεται από μια διπλή απαγωγή παιδιών.

Υπό μυστηριώδεις συνθήκες εξαφανίζονται η εξάχρονη κόρη ανώτατου διπλωμάτη της Γερμανικής Πρεσβείας και ο πεντάχρονος γιος της Ελληνίδας υπηρέτριας του.

Ο υπαστυνόμος Νίκος Αγραφιώτης βρίσκεται στην πρωτεύουσα με νέα ταυτότητα, διαλυμένη ζωή και έχοντας αναλάβει μία μυστική αποστολή που θα κρίνει σε ένα βαθμό την πορεία των επιχειρήσεων των Συμμάχων στη Μεσόγειο. Τα σχέδιά του, όμως, θα ανατραπούν με δραματικό τρόπο, καθώς θα υποχρεωθεί να διεισδύσει στα άδυτα της διαβόητης Ειδικής Ασφάλειας για να εξαρθρώσει κυκλώματα προδοτών και να εξιχνιάσει την υπόθεση απαγωγής των παιδιών.

Ο ίδιος απόμακρος όσο και ευαίσθητος θα βρεθεί να αμφιταλαντεύεται ανάμεσα σε τραγικά διλήμματα, ζώντας μια σκοτεινή περίοδο της Κατοχής, ακριβώς στην «καρδιά» της.

Στην Αθήνα μαίνεται η υπόγεια σύγκρουση μεταξύ των αντιστασιακών οργανώσεων, η δωσιλογική κυβέρνηση ενεργοποιεί την Ειδική Ασφάλεια που μετατρέπεται σε μηχανισμό άμεσης συνεργασίας με τους κατακτητές, ενώ στα βουνά υπάρχουν ήδη ελεύθερες περιοχές, που η επιρροή τους όλο και μεγαλώνει.

Προσωπικότητες που έδρασαν στο σκοτάδι, αντιστασιακές οργανώσεις, μια διαρκής μάχη του ανθρωπισμού απέναντι στην κτηνωδία.

Το συγγραφικό παιχνίδι στο νέο ιστορικό μυθιστόρημα του Πάνου Αμυρά «Τα Λύτρα», που κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Διόπτρα, συνδέει την αστυνομική μυθοπλασία με την αποτύπωση αληθινών γεγονότων και κρατά τους αναγνώστες σε αγωνία μέχρι την τελευταία σελίδα. Ο συγγραφέας δεν προσφέρει απλά ένα συνηθισμένο αστυνομικό ανάγνωσμα. Στόχος του οι αναγνώστες να νιώσουν μέρος της ιστορίας. Να συμμετάσχουν σε ένα ταξίδι που στο τέλος του θα έχουν κερδίσει σε γνώση για την σύγχρονη ιστορία μιας ζοφερής περιόδου.
Βιβλίο, Τα Λύτρα, Πάνος Αμυράς


Εάν με τον «Λιμό» οι αναγνώστες αγάπησαν τον υπαστυνόμο Νίκο Αγραφιώτη, τώρα θα δεθούν μαζί του, με έναν τραγικό ήρωα που παλεύει για να σώσει ζωές χωρίς να χάσει την ψυχή του.

Διαβάστε απόσπασμα του βιβλίου εδώ

Λίγα λόγια για τον συγγραφέα

Ο Πάνος Αμυράς γεννήθηκε στην Αθήνα το 1966 και μεγά­λωσε στη Θεσσαλονίκη. Σπούδασε Οικονομικές Επιστήμες στην ΑΣΟΕΕ, αλλά γρήγορα στράφηκε στη δημοσιογραφία. Ξεκίνησε την καριέρα του από την οικονομική εφημερίδα Εξπρές. Το 1994 εντάχθηκε στο δημοσιογραφικό δυναμικό του Ελεύθερου Τύπου, ενώ από το 2011 έχει αναλάβει τη διεύθυνση της εφημερίδας. Έχει εργαστεί στο ραδιόφωνο της ΕΡΑ (Α΄ Πρόγραμμα) και στον ραδιοφωνικό σταθμό City FM. Είναι παντρεμένος και πατέρας δύο παιδιών. Το 2018 κυκλοφόρησε από τις εκδόσεις Διόπτρα το πρώτο του βιβλίο με τίτλο Ο λιμός με ήρωα τον Νίκο Αγραφιώτη.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης