«Ταξιδεύοντας Ρουσία» : Το βιβλίο του Νίκου Καζαντζάκη αυτή την Κυριακή με το ΘΕΜΑ

kaztzakis_rousia

Μια συλλεκτική σειρά έργων του οικουμενικού λογοτέχνη δώρο στη δική μας γενιά, κληρονομιά στις γενιές που θα έρθουν

ΔΩΡΟ ΣΤΗ ΔΙΚΗ ΜΑΣ ΓΕΝΙΑ, ΚΛΗΡΟΝΟΜΙΑ ΣΤΙΣ ΓΕΝΙΕΣ ΠΟΥ ΘΑ ΕΡΘΟΥΝ

Τα αριστουργήματα του Νίκου Καζαντζάκη προσφέρει το Πρώτο ΘΕΜΑ, συνεχίζοντας αυτή την Κυριακή 1 Απριλίου με το συναρπαστικό ταξιδιωτικό του Νίκου Καζαντζάκη «Ταξιδεύοντας Ρουσία».

Όλα τα μεγάλα έργα του κορυφαίου Έλληνα συγγραφέα, στην πλέον σύγχρονη έκδοσή τους, σε πολυτελείς σκληρόδετους τόμους, που δεν πρέπει να λείψουν από τη βιβλιοθήκη κανενός Έλληνα. Ο μεγάλος Κρητικός, με την απέραντη ευρυμάθεια και την πύρινη πένα του, σημάδεψε με την συγγραφική του παραγωγή την ιστορία της νεοελληνικής λογοτεχνίας. Αλλά και όχι μόνο, καθώς ο Νίκος Καζαντζάκης υπήρξε ένας διανοητής παγκόσμιας ακτινοβολίας. Και ακριβώς αυτό το λαμπρό και ασυμβίβαστο πνεύμα, ατίθασο σαν την κρητική ψυχή που πάντα τον ενέπνεε στα γραπτά του, προβάλλει η σειρά των βιβλίων που προσφέρει κάθε Κυριακή το Πρώτο ΘΕΜΑ.

Αυτή την Κυριακή με το ΘΕΜΑ, μη χάσετε το συγκλονιστικό «Ταξιδεύοντας Ρουσία» του Νίκου Καζαντζάκη σε έναν πολυτελή σκληρόδετο τόμο.

Ένα πολύ ιδιαίτερο έργο, το συναρπαστικό και συγκινητικό «Ταξιδεύοντας Ρουσία» του Νίκου Καζαντζάκη, προσφέρει αυτή την Κυριακή 1 Απριλίου το «Πρώτο Θέμα». Πρόκειται για ένα βιβλίο γεμάτο από τις παρατηρήσεις και τις σκέψεις του μεγάλου Κρητικού συγγραφέα, ύστερα από μια σειρά επισκέψεών του σε μια χώρα που δεν έμοιαζε με καμίαν άλλη: Τη Σοβιετική Ένωση. Ο Καζαντζάκης γίνεται αυτόπτης μάρτυρας ενός κοινωνικού και πολιτικού πειράματος, πρωτοφανές στην παγκόσμια ιστορία. «Συχνά δεν έβλεπα ό,τι θα πεθυμούσα, και το είπα. Συχνά έβλεπα ό,τι περίμενα, και το είπα. Δεν καταδέχτηκα να κρύψω μήτε το καλό μήτε το κακό. Απ’ όλους τους δρόμους προσπάθησα ν' ακολουθήσω τον πιο δύσκολο, δηλαδή τον πιο έντιμο» γράφει ο Νίκος Καζαντζάκης, εκφράζοντας τα αντιφατικά συναισθήματα που βίωσε στη Ρωσία. Αλλά, επικαλούμενος το καθήκον του ως συγγραφέα και στοχαστή, ο Καζαντζάκης ξεκαθαρίζει ότι «αυτή 'ναι η σημερινή Σοβιετική Ρουσία. Χωρίς προκατάληψη καμιά, με συγκίνηση και σαφήνεια, όσο μπορούσα, προσπάθησα να τη δω και να τη ζήσω. Επέβαλα συχνά πειθαρχία στην καρδιά μου, για ν' αφήσει το νου να δει και να μιλήσει λεύτερα».

Μη χάσετε αυτή την Κυριακή 1 Απριλίου το «Πρώτο Θέμα» και το εκπληκτικό «Ταξιδεύοντας Ρουσία» σε πολυτελή, σκληρόδετη έκδοση.


Μην το χάσετε!

ΣΧΟΛΙΑ (2)

Σιγά...

μη διαβάσουμε κάποιον δευτοροκλασσάτο βαλκάνιο συγγραφέα για τη ρωσία. Γιατί να μην εμπιστευτώ κάποιον ταξιδιωτικό συγγραφέα απο την αγγλοσαξωνική παράδοση? Σήμερα ο κόσμος κινείτε παγκόσμια. Και εχθές έτσι ήτανε, αλλά οι έλληνες προτιμούνε ελληνικά....ξέρουμε.

ΧΡΙΣΤΙΝΑ

Τα καλύτερα βιβλία του Νικου Καζαντζακη εχει η εφημεριδα!

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης

youth01

Την Κυριακή 31 Μαρτίου 2019 θα πραγματοποιηθεί στη Σχολή Μωραΐτη το Φεστιβάλ Λογοτεχνίας 2019.Πρόκειται για μια μέρα αφιερωμένη στη λογοτεχνία του σήμερα, οργανωμένη από μαθητές του Λυκείου.