Το συναρπαστικό μυθιστόρημα «Οι κρυφές αλήθειες της καθηγήτριας Χανά» της Reem Bassiouney είναι στο ΘΕΜΑ

Το συναρπαστικό μυθιστόρημα «Οι κρυφές αλήθειες της καθηγήτριας Χανά» της Reem Bassiouney είναι στο ΘΕΜΑ

μόνο στην έκδοση με τις προσφορές (4,25 ευρώ)

Το συναρπαστικό μυθιστόρημα  «Οι κρυφές αλήθειες της καθηγήτριας Χανά» της Reem Bassiouney είναι στο ΘΕΜΑ

Αυτή την Κυριακή, το συναρπαστικό μυθιστόρημα της Reem Bassiouney «Οι κρυφές αλήθειες της καθηγήτριας Χανά» είναι στο ΘΕΜΑ.

Αίγυπτος : Η παρθενία προκαλεί ασφυξία σε μια Αιγύπτια γυναίκα καθώς διαβαίνει το κατώφλι της ωριμότητάς της. Στα σαράντα της χρόνια υποφέρει από τα βαριά δεσμά της προκατάληψης. Αλλά επαναστατεί...

Κλείσιμο

Στον στενό δεσμό της εγκράτειας και της σεμνοτυφίας, αυτής που κυριαρχεί στην αιγυπτιακή κοινωνία, είναι παγιδευμένη μια καθηγήτρια πανεπιστημίου. Η διήγηση της Reem Bassiouney συναντά την ηρωίδα της ακριβώς στο μεταίχμιο, καθώς έχει αποφασίσει να απαλλαγεί, επιτέλους, από την παρθενία της. Το πέρασμά της στη χειραφέτηση, όμως, δεν είναι μια εύκολη υπόθεση, κυρίως από ψυχολογικής άποψης: «Δεν έβλεπε τίποτα κακό στο να χάσει την παρθενιά της. Δεν ήταν δα και έγκλημα. Η αγνότητα είναι η κορόνα του κοριτσιού στα είκοσί του χρόνια, το στολίδι της στα τριάντα, αλλά στα σαράντα είναι η ίδια η δυστυχία. Φτάνει πια. Δεν την άντεχε άλλο την αγνότητα. Τι κέρδισε από δαύτη; Δε γνώρισε ποτέ τη μυρωδιά ενός άντρα, ούτε το άγγιγμά του. Στ’ αλήθεια, τι γνώριζε για τους άντρες; Στ’ αλήθεια, τι συμβαίνει με τους άντρες στην Αίγυπτο, γιατί φοβούνται τις γυναίκες;» γράφει η Bassiouney. Η συγγραφέας χειρίζεται αριστοτεχνικά ένα ασυνήθιστο για τη Δύση ζήτημα, καταθέτοντας ένα κείμενο με βαθείς συμβολισμούς, όχι μόνο για τη γυναικεία αλλά για κάθε είδους ανθρώπινη ανόρθωση και απελευθέρωση.

Μην χάσετε λοιπόν αυτή την Κυριακή το Πρώτο ΘΕΜΑ και το συναρπαστικό μυθιστόρημα της Reem Bassiouney «Οι κρυφές αλήθειες της καθηγήτριας Χανά».



Μην το χάσετε!







Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης