Βιβλίο: «Αγία Θάλασσα», ένα ερωτικό μυθιστόρημα από τον Παναγιώτη Νάννο

Βιβλίο: «Αγία Θάλασσα», ένα ερωτικό μυθιστόρημα από τον Παναγιώτη Νάννο

Το βιβλίο από τις εκδόσεις «Ελληνικά Γράμματα» έχει γρήγορες εναλλαγές και ανατροπές στη ζωή των πρωταγωνιστών – Κυριαρχεί η Μικρασία, η Σμύρνη του 1922, αλλά και φιλοσοφικές αναζητήσεις 

agia_thalassa_vivlio
Απόδραση από την καθημερινότητα προσφέρει σε όσους διαβάζουν λογοτεχνικά βιβλία στις διακοπές το βιβλίο «Αγία Θάλασσα» του Παναγιώτη Νάννου, από τις εκδόσεις «Ελληνικά Γράμματα».

Ο συγγραφέας αφηγείται την ιστορία του σε 325 σελίδες και 111 διηγήματα της μικρής φόρμας. Είναι ένα βιβλίο με γρήγορες εναλλαγές και ανατροπές οι οποίες κρατάνε το ενδιαφέρον του αναγνώστη αμείωτο μέχρι τέλους.

Πρωταγωνιστές ένα ζευγάρι φαινομενικά αντιφατικό, όπως διαβάζουμε στο οπισθόφυλλο του βιβλίου: «Η όμορφη Ελευθερία, εικαστικός που ξέφυγε από τη βουή των πόλεων και ανασαίνει την αύρα των κυμάτων. Μαθαίνει τα μυστικά της Φύσης, χτίζει βιώματα, κάνει έργο Τέχνης τη ζωή. Ο Φάνης, τεχνοκράτης που βλέπει μόνο το χρώμα του χρήματος. Ζει με στατιστικές, αριθμούς, επενδυτικά πρότζεκτ. Οι δρόμοι αντίθετοι. Η λογική και το συναίσθημα. Η αναζήτηση της πραγματικής ζωής». 

Το ίδιο αντίθετοι είναι και οι συμπρωταγωνιστές: Ο Γιακουμής, γερο-ναυτικός που ξεκίνησε σε λαθρεμπόρικο καϊκι, έχει το δικό του κώδικα αξιών και αναγνωρίζει την θάλασσα ως Αγία. Στον αντίποδα ο μοναχός Τιμόθεος στο μοναστήρι της Αγιασωτήρα, ο οποίος υπηρετεί το θεό με τον δικό του τρόπο. Καταλύτης ένα βιολί που ταξιδεύει τον αναγνώστη στη Μικρασία με τις καλές μέρες, στη Σμύρνη και την καταστροφή της, την προσφυγιά, αλλά και τα νησιώτικα πανηγύρια. Κάποτε και στο ροκ της εφηβείας του Φάνη και του πρώτου έρωτα στην εξιδανικευμένη του μορφή. Το βιολί ανασύρει μνήμες αλλά λειτουργεί και ως καταλύτης ενός έρωτα που μέλει να δοκιμαστεί μέσα από τις ανατροπές της ζωής. Τα υπόλοιπα στο βιβλίο, το οποίο όπως δείχνει έχει πιάσει το σφυγμό των αναγνωστών. Είναι βέβαιο ότι ταξιδεύει τον αναγνώστη στο χώρο και το χρόνο, οδηγώντας σε ένα ταξίδι Αυτογνωσίας.

Οι ανατροπές στη ζωή των πρωταγωνιστών δίνουν αληθινό ενδιαφέρον, ενώ μέσα από το βίο τους έρχονται ιστορικά και άλλα στοιχεία. Κυριαρχεί η Μικρασία, η Σμύρνη του 1922, η άγνωστη ιστορία του νησιού, αλλά και φιλοσοφικές αναζητήσεις όπως έρχονται μέσα από την οπτική των πρωταγωνιστών και τη λαϊκή σοφία η οποία αναγνωρίζει την αγιότητα της θάλασσας.




Ειδήσεις σήμερα:

Οι γείτονες στη Ζάκυνθο είχαν προειδοποιήσει την αστυνομία για τους καβγάδες του ζευγαριού


Δυσαρέσκεια της Τουρκικής Κοινότητας Γερμανίας για τη στάση της Μπέρμποκ στη συνέντευξη με τον Τσαβούσογλου


Το DK Oyster με τα «χρυσά» καβουροπόδαρα στη Μύκονο έκρυβε και 14 αδήλωτες πισίνες
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης