Τρεις εικαστικοί «κλέφτες» στο εργαστήριο του DaVinci

da_Vinci

Έκθεση ζωγραφικής: Διασκεδάζοντας και διασκευάζοντας την Τζοκόντα και άλλα αριστουργήματα του Λεονάρντο

Τρεις εικαστικοί ενώνουν τις δυνάμεις για να… κλέψουν τον Νταβίντσι . Τον ζωγράφο των ζωγράφων που στοιχειώνει τον δημιουργικό τους οίστρο. Μέσα στην παραζάλη τους η κλοπή καθίσταται μοιραίος μονόδρομος. Με τρόπο φαντασιακό βουτούν στο ποτάμι του χρόνου και ταξιδεύουν πέντε αιώνες πίσω. Το μυστήριο της αναγεννησιακής Φλωρεντίας του τυλίγει. Οι πόρτες του εργαστηρίου είναι ανοιχτές. Τώρα είναι ένα βήμα μακριά από τον στόχο να εισβάλλουν στο ιερό βήμα της τέχνης του Λεονάρντο. Όλη η δημιουργία του είναι μπροστά τους. Στο καβαλέτο, στους τοίχους, στο τραπέζι. Σαστισμένοι διαλέγουν και αρπάζουν αριστουργήματα από τον σωρό, μαζί και την Τζοκόντα, και εξαφανίζονται στο σκοτάδι του χρόνου για να επιστρέψουν στο σήμερα και στην ασφάλεια του εργαστηρίου τους. Σαν κουρσάροι της ιστορίας αναμετρόνται με τον μέντορα Λεονάρντο πασχίζοντας να αποτυπώσουν στον καμβά τους την γνώση, την εμπειρία και κάτι, έστω ελάχιστο, από την μαγεία της δημιουργίας του.

Γιάννης Γούρζης, Νίκος Ζήβας, Μίλτος Πεταλάς. Φάκελος Νταβίντσι: Κλοπή στο εργαστήριο του Λεονάρντο. Η ιστορία αυτή φυσικά δεν είναι αληθινή. Πρόκειται για την άκρως πρωτότυπη, δραματοποιημένη και αποτυπωμένη σε φιλμ μικρού μήκους πρόσκληση των τριών καλλιτεχνών που εμπνευσμένοι από την τέχνη του Νταβίντσι δημιουργούν στα πρότυπα του και εκθέτουν στην Zivas Art Gallery.

Δείτε το βίντεο 

Τρέιλερ "Φάκελος Ντα Βίντσι Κλοπή στο εργαστήρι του Λεονάρντο"


Τα εγκαίνια της έκθεσης θα γίνουν Δευτέρα 1 Απριλίου.

Info
Zivas Art Gallery
Παντανάσσης 1 και Κηφισίας, Παράδεισος Αμαρουσίου
Ώρες λειτουργίας από τις 9 το πρωί ως τις 9 το βράδυ.

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης

paint05

Ο Γιάννης Ζαχαράκης και η Περιφέρεια Κρήτης/Περιφερειακή Ενότητα Ηρακλείου διοργανώνουν έκθεση ζωγραφικής με τίτλο "Άκρες του Νότου" στη Δημοτική Πινακοθήκη Ηρακλείου/Βασιλική Αγίου Μάρκου.