Sasha Waltz: Η νέα δημιουργία της διάσημης βερολινέζας χορογράφου στο Μέγαρο

Sasha Waltz: Η νέα δημιουργία της διάσημης βερολινέζας χορογράφου στο Μέγαρο

Παρασκευή 23 & Σάββατο 24 Μαρτίου στις 20:00 στην αίθουσα Αλεξάνδρα Τριάντη

Sasha Waltz: Η νέα δημιουργία της διάσημης βερολινέζας χορογράφου στο Μέγαρο
Η προπώληση άρχισε! Η νέα, συγκλονιστική χορογραφία της Sasha Waltz με τίτλο Κreatur, που έκανε παγκόσμια πρεμιέρα στο Radialsystem V στο Βερολίνο το περασμένο καλοκαίρι, παρουσιάζεται μόνο για δύο παραστάσεις στην Αίθουσα Αλεξάνδρα Τριάντη την Παρασκευή 23 και το Σάββατο 24 Μαρτίου στις 8 το βράδυ (αποκλειστικός χορηγός: Εθνική Τράπεζα).
 
Μετά το Körper από την τριλογία της για το σώμα, η διάσημη βερολινέζα χορογράφος που αναζητά πάντα το διάλογο με τις άλλες μορφές τέχνης, συναντά για πρώτη φορά δύο εικονοκλαστικούς καλλιτέχνες, την πρωτοποριακή σχεδιάστρια μόδας Iris van Herpen, διάσημη παγκοσμίως για τα ρούχα-αρχιτεκτονήματά της, και τον σχεδιαστή φωτισμών Urs Schönebaum που έχει συνεργαστεί με σπουδαίους σκηνοθέτες του θεάτρου και του κινηματογράφου όπως οι Pierre Audi, Michael Haneke και Robert Wilson. 

Με βασικούς άξονες τον χορό, τα κοστούμια και τους φωτισμούς, η Sasha Waltz δημιουργεί, μέσα από τα σώματα 14 χορευτών της ομάδας της, ένα έργο που γίνεται ένα με τη μουσική του τρίο Soundwalk Collective, ένα σχήμα που, με έδρα τη Νέα Υόρκη και το Βερολίνο, συλλέγει ήχους από τη φύση και τους αναπαράγει επεξεργασμένους στις συνθέσεις του.  


Κλείσιμο

Sasha Waltz & Guests: Kreatur

Διάρκεια: 95 λεπτά (χωρίς διάλειμμα) 
Η παράσταση είναι ακατάλληλη για άτομα κάτω των 16 ετών

Σκηνοθεσία, Χορογραφία Sasha Waltz
Κοστούμια Iris van Herpen
Μουσική Soundwalk Collective
Φωτισμοί Urs Schönebaum
Υπεύθυνος δοκιμών Davide Di Pretoro
Δραματουργία Jochen Sandig
Χορός, Χορογραφία  Sasha Waltz & Guests
Eπιμέλεια σκηνικού χώρου Sasha Waltz, Thomas Schenk

Ερμηνεύουν: Liza Alpizar, Jiri Bartovanec, Davide Camplani, Clémentine Deluy, Claudia de Serpa Soares, Peggy Grelat-Dupont, Hwanhee Hwang, Annapaola Leso, Nicola Mascia, Thusnelda Mercy, Virgis Puodziunas, Zaratiana Randrianantenaina, Corey Scott-Gilbert, Yael Schnell

ΠΑΡΑΓΩΓΗ Sasha Waltz & Guests. ΣΥΜΠΑΡΑΓΩΓΗ Festspielhaus St. Pölten, Μεγάλο Θέατρο του Λουξεμβούργου, Όπερα της Λίλλης και Όπερα της Ντιζόν. Made in Radialsystem. Η ομάδα Sasha Waltz & Guests υποστηρίζεται οικονομικά από το Hauptstadtkulturfonds και από τον ομοσπονδιακό φορέα πολιτιστικής διαχείρισης του Βερολίνου. 

Τιμές εισιτηρίων
9 € (Φοιτητές, νέοι, άνεργοι, ΑΜΕΑ, 65+, πολύτεκνοι) ● 14 € (Ζώνη Ε) ● 22 € (Ζώνη Δ) ● 28 € (Ζώνη Γ) ● 36 € (Ζώνη Β) ● 42 € (Ζώνη Α) ● 50 € (Διακεκριμένη Ζώνη)




Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης